Piept de pasăre umplut

0
0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 45 min
Timp de gătire: 45 min
Gata în: 1 ore, 30 min
Ingrediente:
800 g piept de pasăre (raţă, curcă, gâscă)
200 g pate de ficat
200 g ficat de pasăre
20 g unt
1-2 linguri ulei
1 legatura pătrunjel
nucşoară măcinată
1/2 lingurita chimen
boia de ardei
100 ml vin alb
sare
piper
1 păhărel de coniac
Mod de preparare:
1. Carnea se curăţă, se spală şi se usucă cu un şervet. Se taie pe lung fiecare bucată, astfel încât să se poată umple. Se condimentează cu boia de ardei şi piper, se stropeşte cu vin şi se lasă la rece jumătate de oră.
2. Pentru umplutură, ficatul de pasăre se înăbuşă în unt. Se condimentează cu sare şi piper, iar când se răceşte se taie cubuleţe şi se pune într-un castron. Se adaugă pateul de ficat, pătrunjelul tocat, două linguri de coniac, chimenul, nucşoara măcinată, sare şi boia.
3. Se umplu bucăţile de piept cu această compoziţie, apoi se prind cu scobitori sau se cos. Se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi jumătate de pahar cu apă. Se coace în cuptorul încins, la foc tare, 35-45 de minute. După 15 minute focul se reduce, iar bucăţile de carne se întorc şi se stropesc cu coniac.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.