Minoră violată de un recidivist!

1
0



O adolescentă, din Piteşti, a trăit clipe dramatice fiind violată de un individ în vârstă de 32 de ani, recidivist. Împrejurările care au dus-o într-o asemenea situaţie ţin de un anturaj dubios, cu probleme. Drama fetei este cu atât mai mare cu cât, după faptă, a fost învinovăţită de oameni care ar fi trebuit să-i întindă o mână de ajutor. Timp de patru zile a stat în deznădejde şi teroare până când a fost convinsă de un poliţist să depună plângere. Asta în urma unei postări publice a unei cunoştinţe de-a fetei care aducea în faţa opiniei publice povestea adolescentei. Ieri, agresorul a fost arestat. În materialul următor citiţi un interviu în care fata violată vorbește despre drama trăită.


„ O fată de 17 ani din Piteşti a fost violată de un fost puscăriaş şi nu este susţinută de tată şi frate să depună plângere. Fata a prins curaj şi acum povesteşte ce i s-a întâmplat. Fapta s-a petrecut acum 2 zile, vrea să depună plângere şi să ceară ordin de protecţie, cum am sfătuit-o, dar îi este teamă să meargă singură să nu fie intimidată de reacţia poliţiştilor. Încearcă să ia legătura cu Protecţia Copilului…”, acesta este mesajul postat pe Facebook de o vecină a fetei abuzate. La scurt timp după ce postarea a devenit virală un poliţist a luat legătura cu fata. Aceasta a fost convinsă să meargă la Poliţie acolo unde nu o va judeca nimeni, ea fiind victimă, şi va putea fi ajutată. Astfel a fost demarată ancheta. În timpul audierilor, cel acuzat, Adrian P. de 32 de ani, nu a recunoscut fapta. Din nefericire pentru el, probele ADN ridicate de pe lenjeria victimei l-au dat de gol. Ieri a fost dus la Judecătoria Piteşti acolo unde instanţa a admis cererea de arestare preventivă şi a emis un mandat pentru 30 de zile pe numele acestuia.
Condamnat pentru fapte cu violenţă
În 2017, Adrian P. a fost condamnat la 6 luni închisoare cu amânarea executării pedepsei pentru loviri şi alte violenţe, instanţa dispunând 2 ani încercare. În această perioadă a comis-o din nou. Astfel, în iunie 2020 a fost trimis în judecată într-un alt dosar loviri şi alte violenţe, şantaj, distrugere şi răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei. În timpul procesului, inculpatul nu a recunoscut faptele şi a contestat toate probele din dosar, asta în ciuda faptului că este acuzat de 12 acte materiale. Pe durata judecării lui a fost plasat sub control judiciar, măsură pe care nu a respectat-o. În februarie poliţiştii au cerut înlocuirea controlului judiciar cu arestul la domiciliu, iar instanţa a respins cererea. Ieri individul nu a mai putut face nimic şi a ajuns, din nou, în arest.
A dat mesaj să ceară ajutor dar nu a fost crezută
Tânăra violată este crescută de tată după ce mama i-a murit şi are un frate mai mare. După cele petrecute, tatăl i-a reproşat anturajul, faptul că a intrat singură în acest necaz, sugerându-i să nu depună plângere ca să nu se facă de râs. Poliţiştii care au discutat cu fata în timpul anchetei i-au explicat că nu o poate judeca nimeni, că nu contează conjunctura în care a ajuns victimă, fiind un act împotriva voinţei sale. Au încurajat-o să le ofere detaliile necesare ca individul să fie arestat pentru a nu mai putea să facă rău cuiva. Am vorbit cu adolescenta despre momentele cumplite prin care a trecut. Iată mai jos ce ne-a povestit.
Cum ai ajuns în această situaţie?
Aveam un prieten care a intrat în niște probleme grave. Părinții lui m-au contactat să mă întrebe dacă știu ceva de situație. Am vorbit cu mama lui iar într-o seară m-a sunat și tatăl lui. M-a întrebat dacă ne putem întâlni să stăm de vorbă. Am acceptat și m-am dus la el acasă, în Turcești. Când m-am dus, el mai era cu un prieten. După ce am terminat discuția, era în jur de ora 21.00 și am spus că vreau să plec acasă că nu mai am autobuz. Tatăl l-a rugat pe prieten să mă ducă până în stație că se lăsase întunericul. Respectivul stătea la câteva case. În apropierea porții lui mi-a zis să îl aștept că el vrea să își schimbe adidașii. Apoi a insistat să merg cu el în casă să beau un suc, să fumez o țigară. I-am zis că nu și atunci am spus că mă duc singură la stație. Când a văzut că nu vreau să intru a tras de mine. Am țipat, dar nu mă auzea nimeni pentru că era un câmp în spate.
Te-a dus cu forța în casă?
A tras de mine. Am intrat în casă și am încercat să găsesc o modalitate să ies. Mi-a dat câteva palme şi m-a tras de păr, dar nu mi-a lăsat semne. Avea un cuţit pe masă şi mă gândeam că poate să se enerveze şi se poate întâmpla ceva şi mai rău.
Ai discutat cu el să te lase să pleci?
Am tot încercat să vorbesc cu el, să-i propun…I-am zis că îl sun pe tata să îi dea nişte bani ca să mă lase să plec. Tot insista şi mi-a spus că eu trebuie să fac ce-mi spune el. Mi-a zis: „Ce crezi că dacă ai intrat aici mai pleci?”. Încerca să mă facă să cedez psihic! Mi-a zis că se duce la baie. Eu atunci am reuşit să-i scriu pe Facebook unui prieten: „Ajutor, salvează-mă, sunt violată. Sună la poliţie” , apoi am închis internetul de teamă să nu îmi dea mesaje înapoi şi să mă prindă el. Mă rugam în gând la Dumnezeu, să facă ceva. Credeam că o să sune la Poliţiei şi mă vor localiza după telefon. Prietenul nu a făcut nimic. A crezut că e o glumă.
Ai încercat să fugi cât timp a fost el la baie?
-Nu pentru că, practic, casa lui avea o cameră şi era o singură ieşire de acolo, care ducea în acelaşi loc, către el. El nu avea baie în casă, a ieşit afară şi dădeam de el. Nici pe geam nu puteam fugi, că ajungeam tot în curte unde era el.
Ce s-a întâmplat după mesaj?
El a auzit, cred că a stat să asculte la uşă şi când a intrat mi-a luat telefonul şi mi l-a aruncat pe podea. M-a întrebat că ce încerc eu să fac, că mi-a dat el voie să pun mâna pe telefon? M-a înjurat, m-a tras din nou de păr. Până la urmă am cedat şi în capul meu era, “Doamne să scap de aici”. S-a întâmplat tot ce-şi dorea el…La 2 noaptea l-am pus să mă ducă la un taxi, să plec acasă. Am sunat la un taxi, el i-a dat banii. În taxi i-am povestit taximetristului. Acesta a zis să oprim la o secţie de poliţie. M-am gândit şi mi s-a făcut frică !L-am rugat să mă ducă acasă , ca să mă sfătuiesc cu cineva, să văd ce fac. Am ajuns acasă şi prima oară l-am sunat pe prietenul căruia îi dădusem mesaj. Plângeam şi îi povesteam. El nu crezuse, a crezut că a fost o glumă.
Tatăl prietenului a ştiut ce s-a întâmplat
-Eu sincrer, cred că da. A fost ciudat. Putea să mă ducă el acasă, având maşină, nu să mă lase pe mâna unui om necunoscut, ştiind că este recidivist.
Individul care te-a violat este căsătorit, are copii?
Din ce zicea el a fost căsătorit că are şi o fată. Eu tot îi ziceam : „Tu dacă ai avea o fată ţi-ar conveni să păţească aşa ceva?”. El imi zicea că „ Nu te băga tu, că nu e treaba ta, am o fată”. A doua zi m-a tot sunat el (n.r violatorul) să mă întrebe dacă sunt bine şi cred, ca să vadă dacă mă duc la Poliţie că eu l-am ameninţat că mă duc şi fac plângere. Zicea că nu mă duc nicăieri, că nu mi-a lăsat niciun semne de corp şi nu pot să dovedesc.
După câte zile te-ai dus la poliţie?
După 4 zile. Am vorbit cu vecinii mei, am căutat numere de telefon de la ONG-uri şi să mă sfătuiesc, majoritatea mi-au zis să mă duc la poliţie, ceea ce am şi făcut. Tata zicea să nu fac asta ca mă expun şi nu rezolv nimic. M.Sandu


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.