Mamă condamnată că și-a ucis copilul

0



Ani grei de închisoare pentru o femeie în vârstă de 37 de ani, din comuna Bogați, mamă a trei fete. Instanța a condamnat-o la zece ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. Iniţial femeia era suspectată de pruncucidere, dar ancheta a stabilit că este vorba de omor.


Mioara P. femeie de 35 de ani, mamă a trei fete, a fost cercetată penal fiind bănuită că şi-ar fi omorât bebeluşul abia născut. Femeia îşi ascunsese sarcina atât față de colegii de serviciu, cât şi față de soacra ei. Aceasta era angajată la o societate de mase plastice din Topoloveni. În noiembrie 2019, în curtea firmei respective, a fost găsit cadavrul unui bebeluş, nou-născut. Micuţul fusese băgat într-o pungă şi aruncat la gunoi. Cazul a fost preluat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Argeş. Oamenii legii au aflat de la angajaţi, că Mioara P. avea burta cam mare în ultima vreme. Le-a spus colegelor că ar avea un chist. După găsirea cadavrului totul a ieşit la iveală. S-a stabilit că femeia a născut, la termen, în timp ce era în schimbul III. A pus copilul în pungă şi l-a dus în curte, la gunoi, fiind descoperit a doua zi, mort. Cadavrul a fost dus la Serviciul de Medicină Legală Argeş. Medicii legişti au confirmat faptul că micuţul s-a născut perfect sănătos şi a murit asfixiat.
I-au respins schimbarea încadrării juridice
Când a fost dusă la audieri, femeia, care abia născuse, nu a recunoscut nimic. Cum se simţea rău şi sângera abundent, poliţiştii au chemat o ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul Judeţean din Piteşti. A fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. În timpul procesului, Mioara P. a cerut efectuarea unei noi expertize medico-legale psihiatrice, însă instanţa a respins cererea. În încercarea de a scăpa de o pedeapsă grea, inculpata a cerut instanţei schimbarea încadrării juridice şi această cerere fiindu-i respinsă. La sfârşitul săptămânii trecute Tribunalul Argeş a dat sentinţa. „…condamnă pe inculpata P. Mioara la pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie. (…) interzice inculpatei, cu titlu de pedeapsă complementară, pe o durată de 5 ani, exercitarea drepturilor: de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice; de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat; Pedeapsa de 10 (zece) ani închisoare se execută în regim de detenţie. (…) obligă pe inculpată la plata sumei de 3.000 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 2.500 în faza de urmărire penală (…) dispune prelevarea probelor biologice de la inculpată şi introducerea lor în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, după rămânerea definitivă a prezentei sentinţe.” , se precizează în sentinţa Tribunalului Argeş. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.