Tricolorii lui Mutu, egalii unei foste campioane

0
0

  • Euro 2021



România Under 21, antrenată de Adrian Mutu a remizat ieri seară, 1-1, cu Olanda la debutul în actuala ediţie a Campionatului European de fotbal pentru tineret. Batavii sunt o fostă campioană europeană la tineret, câştigând titlul în 2006 şi 2007.


Tricolorii au fost conduşi cu 1-0 din minutul 16, după golul lui Schuurs marcat cu capul, la un corner, în urma unei greşeli de marcaj, însă 4 minute mai târziu elevii selecţionerului piteştean au egalat, printr-o supergol, marcat de Ciobanu direct din lovitură liberă. Deşi olandezii au avut iniţiativa şi au dominat în mare parte acest meci, echipa noastră a ratat cele mai mari ocazii în repriza a doua,una prin Paşcanu la care portarul advers s-a făcut remarcat printr-o minune. Debutul la Euro este de bun augur, tricolorii mici nu s-au făcut de râs şi pornesc cu prima şansă la următorul joc, cel cu Ungaria de sâmbătă.
În celălalt joc al grupei, Germania a învins cu 3-0, după pauză, echipa ţării gazdă, Ungaria. “Cred că meritam 3 puncte după numărul ocaziilor. Merită felicitați acești băieți pentru dăruirea de care dau dovadă. Am băieți disciplinați, muncitori, se vede din poziționarea pe care au avut-o astăzi pe teren, perfectă în opinia mea. Per ansamblu, așezarea băieților a fost foarte bună. Mi-a plăcut foarte mult atitudinea pe care au avut-o, dăruirea de care au dat dovadă și tupeul cu care am atacat, în repriza a doua, pe final, puteam chiar să câștigăm acest meci” a declarat după meci Adi Mutu.
ROMÂNIA U21 – ȚĂRILE DE JOS U21 1-1
Au marcat: Schuurs (16) / Ciobanu (20)
ROMÂNIA U21: 1. A. Vlad – 16. Haruț, 4. Al. Pașcanu, 13. D. Ciobotariu, 2. R. Boboc – 11. A. Ciobanu, 8. M. Marin (Cpt), 22. Olaru – 10. Moruțan (18. Itu, 88), 9. Ganea (21. Ad. Petre, 80), 20. Mățan (14. Oaidă, 72).
Selecționer: Adrian Mutu
Rezerve: 12. Aioani, 23. Eșanu, 3. Opruț, 5. Drăgușin, 6. Dulca, 7. Cîmpanu, 14. Oaidă, 15. Chindriș, 17. Oct. Popescu, 18. Itu, 19. Vlădoiu, 21. Ad. Petre. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.