Regele romilor, arestat preventiv!

2
0



Regele internațional al romilor creștini de pretutindeni, Dan Stănescu, a fost arestat preventiv. În arest au mai ajuns fiul și fratele lui. În dosarul de fals și uz de fals mai este cercetată și nora lui Dan Stănescu.


Dosarul este instrumentat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. Joi au fost efectuate 38 de percheziții, în judeţele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj. Cele din județul Argeș vizau firmele lui Dan Stănescu și ale membrilor familiei sale, fiind acuzați de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals. “Din cercetări a reieșit că, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii a trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu”, a anunţat IPJ Argeş. Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei.
Au contestat deciziile
După descinderi au fost duse la audieri mai multe persoane în calitate de martori dar și Regele Romilor Dan Stănescu, fratele acestuia Marius Stănescu,  fiul lui Dan Ionuţ Stănescu și nora lui, în calitate de inculpați. Seara pe numele bărbaților au fost emise mandate de reținere pentru câte 24 de ore. Împotriva nurorii lui Dan Stănescu a fost luată măsura controlului judiciar, dat fiind faptul că tânăra femeie are în grijă un copil mic. Vineri, cei trei bărbați au fost prezentați Judecătoriei Costești cu propunerea de arestare preventivă. Primul ajuns în fața judecătorilor a fost Marius Stănescu. Apoi au fost prezentați și Regele și băiatul său. Instanța a admis cererile și a emis mandate pe câte 30 de zile pe numele acestora.  Primul mandat a fost emis la ora 18,25 și celelalte două la ora 20.20. Astfel, Regele romilor, fiul lui și fratele s-au întors în arest. Imediat după ce a fost dată sentința cei trei au depus contestații, acestea urmând să fie judecate la Tribunalul Argeș. Până la judecarea contestațiilor rămân arestați. M.Sandu


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.