Evenimentele zilei

1
0



✓ 1437: A izbucnit răscoala țărănească de la Bobâlna.
✓ 1492: Edictul de la Alhambra: evreilor spanioli li se pune în vedere ca în termen de patru luni să se convertească la creștinism sau să părăsească țara.
✓ 1778: Exploratorul englez James Cook a ajuns pe Insula Vancouver și a revendicat-o în numele Regatului Marii Britanii.
✓ 1854: Semnarea tratatului de la Kanagawa de către SUA și Japonia, care a semnificat sfârșitul izolării pe care o impuseseră Japoniei shogunii Tokugawa la începutul sec. XVII.
✓ 1871: S-a concesionat, pe timp de 45 de ani, unei societăți belgiene, reprezentate de Harry Hubert de Mervée Slade, dreptul de construire și exploatare în București a tramvaielor cu cai, denumite pe atunci drumurile de fier americane.
✓ 1876: România: Căderea guvernului conservator. Cele două cauze au fost: problemele legate de insolvabilitatea concesiunii Strousberg, care tărăgăna, și incapacitatea de a adopta o poziție clară în problema orientală (care se deschisese odată cu răscoalele antiotomane ale Bosniei și Herțegovinei).
✓ 1877: Războiul de independență: Guvernul României a hotărât mobilizarea generală a armatei.
✓ 1885: Marea Britanie a impus protectoratul sau asupra Bechualandului.
✓ 1889: A fost inaugurat Turnul Eiffel, cea mai înaltă construcție din lume la acea vreme (324m) și percepută de către majoritatea populației orașului Paris ca fiind o „rușine” care ar trebui să rămână doar 20 de ani.
✓ 1917: A intrat în vigoare pentru prima dată ora de vară în SUA.
✓ 1917: SUA a intrat în posesia Insulelor Virgine din Marea Caraibelor.
✓ 1931: Un cutremur a distrus Managua, Nicaragua; au murit 2.000 de oameni.
✓ 1959: Al 14-lea Dalai Lama, Tenzin Gyatso, a ajuns la granița cu India, unde i s-a oferit azil politic.


1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.