Piept de pui cu parmezan şi paste

0
0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 80 min
Gata în: 1 ore, 50 min
Ingrediente:
800 gr. piept de pui
100 gr. unt
100 gr. caşcaval
200 gr. parmezan
200 ml smântână
sare
piper alb
cimbru verde
mentă
400 gr. spaghete
50 gr. unt
2-3 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui pe jumătate, bucăţile se trec prin câteva jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant. Se condimentează cu sare, piper, se ung cu unt pe toată suprafaţa şi se presară cimbru proaspăt. Se aranjează în tava de jena, se stropesc cu puţină apă şi se lasă să se rumeneasă la foc potrivit. Cu 20 de minute înainte de a-i scoate din cuptor, se adaugă caşcavalul ras, jumătate din cantitatea de parmezan şi smântâna. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă câteva minute sub jetul de apă. Se lasă să se scurgă şi se pregătesc cu unt şi parmezan. Se adaugă sare şi piper alb după gust şi cimbru.
Pieptul de pui se serveşte pe pat de spaghete şi se ornează cu frunzuliţe de cimbru proaspăt, frunzuliţe de mentă şi parmezan.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.