Polițistul şi-a strămutat procesul!

0
0



Un subofițer din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcției în scop sexual. În luna martie, înainte de primul termen din camera preliminată, subofiţerul a depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere de strămutare a dosarului către o altă instanţă de judecată. A invocat în cerere, motive personale. Magistraţii au admis solicitarea.


Un caz grav de abuz al unui polițist a zguduit Inspectoratul Județean de Poliție Argeș, în anul 2020. Un polițist din Curtea de Argeș era acuzat că a cerut favoruri sexuale unei tinere, în vârstă de 18 ani, ca să nu o amendeze pentru că nu avea declarația pe propria răspundere, document necesar în perioada stării de urgență. Tânăra căreia agentul i-ar fi cerut favoruri sexuale pentru a nu o amenda pe ea și pe rudele sale, a înregistrat convorbirea şi a depus plângere.
În martie a depus cererea
Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș au finalizat dosarul, în mai puțin de un an de la sesizare, și l-au trimis în judecată pe agentul șef principal de poliție Viorel Derviș, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 26 februarie 2021. Primul termen de judecată a fost stabilit, în cameră preliminară, pe 13 aprilie. În luna martie însă, înainte de primul termen Viorel Derviş a depus la Curtea de Apel Piteşti o cerere prin care solicita strămutarea dosarului la o altă instanţă, invocând motive de natură personale.
Dosarul va merge la Topoloveni
Curtea de apel Piteşti a judecat cererea în urmă cu o săptămână şi a dispus: „Admite cererea formulată de petentul Derviş Viorel. Dispune strămutarea cauzei ce face obiectul dosarului nr. 575/216/2021, de la Judecătoria Curtea de Argeş la Judecătoria Topoloveni. În temeiul art. 74 alin. 3 Cod procedură penală, se menţin actele îndeplinite în cauză. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă.” se mai precizează în sentinţă.
Aşadar dosarul urmează să fie trimis la Judecătoria Topoloveni. Pe durata procesului, Viorel Derviş, care lucra ca agent în cadrul Poliţiei Curtea de Argeş, a fost pus la dispoziţie. Acesta lucrează la Secția de Poliție Rurală Domnești însă nu are dreptul să instrumenteze dosare penale, nu are acces la serviciul cu publicul şi nici dreptul să poarte arma, proceduri obișnuite în cazul în care se pune în mișcare acțiunea penală împotriva unui polițist. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.