Mita pentru permis, refuzată!

0



Procurorii au finalizat cercetarea într-un dosar de dare de mită şi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat care a oferit mită unor poliţişti din cadrul Biroului Rutier Piteşti. Conducătorul auto a insistat plusând valoarea în speranţa că îl va convinge pe agent „să-l ierte”. Nu doar că nu a reuşit, dar riscă să ajungă la închisoare, pedeapsa prevăzută de lege fiind de la 2 la 7 ani.


Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie-Serviciul Judeţean Argeş, au primit un denunţ din partea unui agent de la Biroul Rutier Piteşti care anunţa că i-a fost oferită mită de către un şofer. Conducătorul auto, un piteştean, fusese prins circulând cu viteză prin Piteşti. “La data de 26.08.2020, inculpatul a fost oprit în trafic de către echipajul de poliţie, care acţiona cu aparatul RADAR, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză mai mare decât limita legală admisă pe sectorul de drum. Acesta a oferit sume de bani în cuantum de 500 de lei, respectiv 1.200 lei martorului denunţător agent de poliţie în cadrul I.P.J. Argeş – Poliţia Mununicipiului Piteşti-Biroul Rutier, precum şi celorlalţi agenţi de poliţie, împreună cu care îşi desfăşura activitatea de control, îndrumare şi supraveghere trafic rutier, pentru a nu îi reţine permisul de conducere, ca urmare a abaterilor rutiere săvârşite în aceeaşi zi” , a transmis într-un comunicat de presă DGA.
A mărit suma sprând că agenţii vor accepta
Cazul a fost instrumentat sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Cercetarea a fost încheiată şi s-a dispus trimiterea în judecată a celui care a oferit mită. În cadrul anchetei s.-a stabilit că şoferul mai avea şi alte abateri, nu doar viteza. Acesta ştiind că riscă să rămână fără permis pentru 90 de zile i-a oferit primului agent 500 lei. Poliţistul l-a refuzat, ceea ce l-a determinat pe şofer să pluseze. Când a văzut că a mai venit şi alt agent lângă maşina lui, le-a oferit celor din echipaj suma totală de 1.200 lei, toţi banii pe care îi avea la el, pentru a-i determina să accepte mita. Dosarul a fost finalizat iar procurorul de caz a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a lui Iulian Valentin N. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeş însă, nu a fost stabilit primul termen de judecată. Dacă va fi găsit vinovat, Iulian Valentin N. riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 2 la 7 ani. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.