Liceeni vânzători de droguri!

0



Poliţiştii antidrog au prins, miercuri, trei tineri care vindeau droguri de mare risc, în Piteşti şi Mioveni. Aceştia, doi dintre ei liceeni, ofereau consumatorilor, mulţi dintre ei elevi, extasy şi cannabis. În aceeaşi zi, au fost săltaţi alţi doi cunoscuţi traficanţi, care au mai fost arestaţi pentru acelaşi gen de infracţiuni, furnizorii primilor trei. În cadrul anchetei s-a stabilit că cei din urmă i-au racolat pe liceeni să vândă drogurile în locul lor.


Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Pitești, au reţinut trei tineri, doi în vârstă de 18 ani şi unul de 20 de ani care vindeau droguri de mare risc. Oamenii legii au organizat trei percheziţii acasă la aceştia, două în Piteşti şi una la Mioveni. În cursul anchetei s-a stabilit că reţeaua este mai mare şi că, de fapt, tinerii reţinuţi sunt doar trepăduşii, fiind tentaţi de mirajul banilor şi a obţinerii cu uşurinţă a drogurilor pentru consum propriu. În aceeaşi zi a fost efectuat un flagrant delict, în Bucureşti. Au fost prinşi doi piteştenti, de 29 ani, respectiv 30 de ani, care au oferit spre vânzare unui poliţist sub acoperire tablete de MDMA. După prinderea în flagrant delict, poliţiştii au efectuat o percheziţie la domiciliul din municipiul Bucureşti al bărbatului de 29 de ani, care deşi este piteştean îşi închiriase în Capitală un apartament.
La percheziţii a fost găsit şi un pistol
„La cele patru percheziţii, au fost descoperite şi ridicate 6 comprimate susceptibile a fi droguri de mare risc, aproximativ 150 de grame de substanță pulverulentă, aproximativ 30 de grame de fragmente vegetale, ustensile utilizate la porționarea și cântărirea drogurilor, 6.000 de lei, un pistol cu aer comprimat, precum și alte mijloace de probă. 7 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T.-S.T. Piteşti, pentru audieri. După administrarea probatoriului, cei cinci au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie dispuse măsuri preventive”, anunţa Biroul de relaţii cu presa al IPJ Argeş.
Doi au mai fost arestaţi pentru trafic de etnobotanice
Ieri audierile au continuat. S-a stabilit că bărbaţii reţinuţi în Bucureşti sunt furnizorii celorlalţi trei tineri. Aceştia din urmă, fuseseră cooptaţi de traficanţi şi convinşi să vândă drogurile în rândul liceenilor şi a altor consumatori de vârsta lor. Procurorii DIICOT au dispus ca Alexandru C. de 30 de ani şi Raduan D. de 29 de ani, să fie prezentaţi Tribunalului Argeş cu propunerea de arestare preventivă. Cei doi sunt cunoscuţi traficanţi, în 2017 fiind reţinuţi, tot de procurorii DIICOT, într-un dosar de trafic de substanţe etnobonatice. Cu timpul, în loc să se cuminţească au trecut la droguri de mare risc. Ieri cei doi au primit mandate de arestare preventivă pentru câte 30 de zile. Liceenii au fost eliberaţi după ce le-au expirat ordonanţele de reţinere fiind cercetaţi în stare de libertate.   M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.