Relaxarea măsurilor din vară!

0
0



Calendarul măsurilor de relaxare pentru afaceri, pentru perioada verii, a fost făcut public de către Guvern, acesta fiind întocmit de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU). Este însă vorba doar de propuneri momentan, pentru că cele trei etape de relaxare de la 1 iunie, 1 iulie și 1 august o să depindă atât de campania de vaccinare anticoronavirus, cât și de incidența cumulată la nivel de localitate.


Dincolo de măsurile concrete de relaxare implementate începând cu data de 15 mai , în contextul epidemiei de coronavirus, propunerile pentru următoarele trei etape de relaxare sunt incluse într-o hotărâre a CNSU. Conform avocatnet.ro, pentru a se aplica, aceste propuneri trebuie preluate ulterior în Hotărâri de Guvern, lucru ce este de așteptat să se întâmple chiar cu câteva zile înainte de începutul fiecărei luni de vară.
Propuneri pentru 1 iunie
☛ Permiterea desfășurării programului cu publicul a firmelor care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, cu participarea publicului până la 70% din capacitate (sau mai mult dacă toate persoanele sunt vaccinate complet și au trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică, în funcție de vaccin). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, activitatea lor este permisă la o capacitate de 50% (pentru orice persoană) sau de 70% (pentru vaccinați/testați negativ).
☛ Permiterea desfășurării activității în cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 50% din capacitate, dacă toate persoanele sunt vaccinate și au trecut zece zile de la vaccinarea completă. Acum, aceste afaceri sunt închise.
☛ Organizarea de evenimente private în spații deschise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să se realizeze cu participarea a maximum 70 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, aceste evenimente sunt interzise.
Minim 50 persoane la nunți
☛ Organizarea de evenimente private în spații închise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maximum 50 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, aceste evenimente sunt interzise.
☛ Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 1.000 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, pot participa maximum 500 de persoane la aceste activități.
☛ Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitate. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, limita este la o capacitate de 50% (pentru orice persoană) sau peste 50% (la evenimente test, doar pentru cei vaccinați/testați negativ).
☛ Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți cu participarea unui număr de maximum 70 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, acestea pot avea maximum 50 de participanți.
☛ Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații închise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitate. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, aceste evenimente sunt interzise.
☛ Activitatea sălilor de sport și fitness în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitate (se poate depăși limita dacă toți participanții fac dovada vaccinării complete – să fi trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică, în funcție de vaccin). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, sălile pot funcționa la o capacitate de 50%.
Piscinele închise se deschid
☛ Reluarea activității piscinelor în spații închise, cu participarea publicului până la o capacitate de 70%. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, acestea sunt închise.
☛ Permiterea organizării de conferințe în spații închise, cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Reluarea activității locurilor de joacă în spații închise cu participarea publicului până la 50% din capacitate, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării complete (să fi trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică, în funcție de vaccin). Activitatea acestora este interzisă acum.
☛ Limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică la cel mult 85% capacitate. Acum, acestea au o limitare de 70%, dar numai în stațiunile de pe litoralul Mării Negre.
☛ Activitatea în domeniul jocurilor de noroc să fie permisă cu participarea publicului la 70% din capacitate. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, aceasta e permisă la capacitate de 50%.
Propuneri pentru 1 iulie
☛ Permiterea desfășurării programului cu publicul a firmelor care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, cu participarea publicului la capacitate maximă. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Permiterea desfășurării activității în cluburi și discoteci, cu participarea publicului până la 70% din capacitate, dacă toate persoanele sunt vaccinate și au trecut zece zile de la vaccinarea completă.
☛ Organizarea de evenimente private în spații deschise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să se realizeze cu participarea a maximum 100 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de evenimente private în spații închise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maximum 70 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
2500 persoane la concerte
☛ Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații închise cu participarea publicului la capacitate maximă. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea și desfășurarea competițiilor sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitate. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori. Acum, participarea este permisă la o capacitate de 25% (pentru orice persoană) sau peste 25% (evenimente test, exclusiv pentru cei vaccinați/testați negativ).
☛ Activitatea sălilor de sport și fitness în spații închise cu participarea publicului la capacitate maximă. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți cu participarea unui număr de maximum 100 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de conferințe în spații închise cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Activitatea locurilor de joacă în spații închise cu participarea publicului până la 70% din capacitate, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării complete (să fi trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică, în funcție de vaccin).
☛ Permiterea desfășurării activității târgurilor, bâlciurilor şi a talciocurilor. Acum, acestea sunt interzise.
☛ Eliminarea limitării gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică.
☛ Activitatea în domeniul jocurilor de noroc să fie permisă cu participarea publicului la capacitate maximă. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
Propuneri pentru 1 august
☛ Desfășurarea activității în cluburi și discoteci cu participarea publicului la capacitate maximă, dacă toate persoanele sunt vaccinate și au trecut zece zile de la vaccinarea completă.
☛ Organizarea de evenimente private în spații deschise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) să se realizeze cu participarea a maximum 150 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de evenimente private în spații închise (nunți, botezuri, mese festive, parastase etc.) cu participarea a maximum 100 de persoane (evenimentele nu vor avea limită de persoane dacă toți participanții sunt vaccinați). Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
Locuri de joacă la capacitate maximă
☛ Activitățile culturale, artistice și de divertisment să poată fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 5.000 de persoane sau fără limită de persoane, cu asigurarea unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană – dacă evenimentul nu ține mai mult de o zi. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de cursuri de instruire și workshop-uri pentru adulți cu participarea unui număr de maximum 150 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Activitatea piscinelor în spații închise să fie cu participarea publicului până la capacitatea maximă. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Organizarea de conferințe în spații închise cu participarea unui număr de maximum 300 de persoane în interior. Asta dacă incidența cumulată este de maximum 3 la mia de locuitori.
☛ Activitatea locurilor de joacă în spații închise să fie cu participarea publicului la capacitate maximă, cu condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării complete (să fi trecut zece zile de la a doua doză sau de la doza unică, în funcție de vaccin). S.Mihai


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.