Obiectiv îndeplinit la Vâlcea!

0
0

  • Handbal feminin, Liga Florilor
  • CS Dacia și-a propus două victorii și le-a obținut



Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni a disputant trei meciuri, la finalul săptămânii trecute, în cadrul turneului de la Vâlcea, unde s-au jucat etapele 22, 23 și 24 din Liga Florilor. Obiectivul argeșencelor pentru acest turneu a fost obținerea a doua victorii în cele trei partide, lucru care s-a și întâmplat de altfel, CS Dacia învingând pe Activ Prahova și pe CSM Galați, echipa aflate sub ea în clasament, în timp ce cu HC Zalău s-a pierdut.


După acest turneu, CS Dacia are 24 de puncte și este pe locul 12, având în față pe 11 și pe 10 pe CSM Slatina și SCM Craiova cu câte 25 de puncta.
Victorie clară
Primul meci al elevelor lui Gheorghe Covaciu a fost contra echipei Activ Prahova, scorul final fiind 26-22 pentru alb-albastre. Dacia a început în forță și a condus încă din primele minute, însă din minutul 5 până în minutul 18, adversarele au condus ostilitățile, având însă avantaj minim, de un gol. Din minutul 19 Dacia a revenit a preluat din nou conducerea, și a mărit avantajul, având la pauză 15-11. Cea mai mare diferență de scor a fost în minutul 54, când CS Dacia conducea cu 23-16. Scorul final a fost 26-22. “Am condus cu 15-11 la pauză, după un început în care Activul a fost în ușor avantaj, dar fetele noastre și-au regăsit ritmul și au preluat conducerea.Am câștigat cu scorul 26-22 și am obtinut încă 3 puncte pentru obiectiv. În jocul tur, din ianuarie, am câștigat cu 17-21” a declarat după meci directorul sportiv, Constantin Ciobanu.
Emoții mari în ultimele secunde
A urmat apoi, la două zile, partida cu CSM Galați și o nouă victorie pentru echipa din Mioveni, de data aceasta la limită, cu 25-24. Argeșencele au început din nou bine, au luat un avantaj de 3 goluri, pe care l-au menținut încă din minutul 10 și pe care l-au mărit la 5 goluri pe parcurs și chiar la 6 în finalul rerpizei (12-6, 13-7), pentru ca prima parte a meciului să se termine 13-8. După pauză, CS Dacia a menținut o diferență confortabilă până în minutul 48, când adversarele au reușit să egaleze la 19. S-a mers apoi cap la cap, dar cu alb-albastre mereu conducând la un gol și apoi egalate, până aproape de fluierul final, când scorul era tot egal, 24-24. În minutul 59 și 40 de secunde, Paula Toma a reușit golul victoriei, 25-24. “În meciul tur din luna ianuarie am fost peste CSM Galați, 29-26 (17-14). Acum am avut un meci de mare ambiție, care poate consfinți evitarea retrogradării directe. Am condus la pauză cu 13-8, după una dintre cele mai tensionate reprize a acestui campionat. Tamara Popovic a fost îngerul păzitor al porții noastre.
Apoi a urmat o repriză secundă de infarct. Am fost egalați, dar am găsit resurse pentru a aduce acele 3 puncte ce consolidează obiectivul rămânerii în Liga Florilor! Scor final, 25-24, necesar și sufficient aș putea spune… Un lucru foarte important, care a dat o forță în plus fetelor noastre , a fost prezenta Autorităților Locale la acest meci. Mulțumim d-lui Primar Ion Georgescu și d-lui Nicolae Tudose, primul președinte al acestui Club si Director General al Servicii Edilitare Pentru Comunitate Mioveni pentru ca au susținut fețele din tribună. Știm că le-am produs emoții și stres maxim dar … poate așa a fost și mai frumoasă această victorie! ” a spus la finalul frumoase victorii, președintele clubului, Laurențiu Tudora.
Singura înfrângere
În fine, turneul de la Vâlcea s-a încheiat cu meciul contra HC Zalău, una din forțele handbalului feminin. CS Dacia a pierdut, 24-25, într-o partidă în care adversarele au condus de la început până la final. Din minutul 20 până în 49, HC Zalau a avut chiar o diferență de 9 goluri, însă finalul a fost mai bune pentru argeșence, care au reudus din diferență până la 5 goluri. ” În al treilea meci al turneului, ne –am dorit să jucăm un handbal frumos, așa cum am făcut pe parcursul întregului campionat. Am pierdut cu HC Zalău, scor 20-25. A fost un meci greu la sfârșitul unui turneu istovitor, dar de la care plecăm cu 6 puncte mari. Nu e timp de odihnă, pentru că urmează un alt turneu peste doar câteva zile. Asta este cel mai important, miercuri echipa va face deplasarea la Sfintu Gheorghe , unde va avea loc un nou turneu de 3 etape , 3 meciuri foarte grele” a mai spus directorul sportive al CS Dacia Mioveni 2012, Constantin Ciobanu.
În cee ace privește, viitorul și obiectivul propus la început, oficialul clubului a completat: ”Această echipa va trebui , probabil, să joace și un turneu de baraj pentru rămânerea în Liga Natională, tocmai de aceea , acestea turnee cu meciuri unul după celalalt , vor conta foarte mult în ce va fi la acel turneu! Să sperăm că vom fi lipsiți măcar de accidentări că de recuperare nici nu poate fi vorba! Am arătat acum ca Dacia Mioveni a fost cea mai bună echipă din cele nou promovate, asta dacă ar mai fi avut cineva indoieli! Le-am bătut pe fiecare în parte din cele promovate si nu doar odată , ci de doua ori! Rămânem pe locurile de baraj , sintem mulțumiți de parcursul echipei , speram sa rămânem în Liga Florilor si in noul sezon”.
Etapa 22
# DACIA MIOVENI – ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI 26-22 (15-11)
Dacia: Popovic, Nanu – Banciu 6, Toma 5, Cîrjan 5, Boian 3, Pîrvulescu 3, Andrei 3, Tamaskovic 1, Onicaș, Tomescu, Nițu, Preduca. Antrenor: Gheorghe Covaciu.
Etapa 23
CSM GALAȚI – DACIA MIOVENI 24-25 (8-13) Arbitri: Radu Iliescu / Doru Manea
Galați: Anghel, Micu, Caragea – Andrița 9, Cioaric 7, Vălean 4, Gheorghe 3, Balaban 1, Vizitiu, Marcu, Knezevic, Bokaric, Conache, Corban, Lopătaru, Prescură. Antrenor: Alexandrina Soare.
Etapa 24
DACIA MIOVENI – HC ZALĂU 20-25 (8-17) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu
Mioveni: Popovic, Nanu, Rus – Andrei 4, Lipară 4, Banciu 3, Toma 2, Nițu 2, Tanaskovic 2, Constantinescu 1, Pîrvulescu 1, Cîrjan 1, Onicaș, Tomescu, Preduca, Boian. Antrenor: Gheorghe Covaciu. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.