Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 70 min
Gata în: 1 ore, 50 min
Ingrediente:
1.6 kg muşchi de porc
sare
piper
1 lingura muştar
200 g ficăţei de pasăre
1 ceapă
2-3 căţei de usturoi
30 g unt
1 ou fiert tare
2 mere
zeama de la o lămâie
1 lingurita verdeaţă uscată (cimbru, rozmarin)
1 legatura pătrunjel verde
2 ouă
1 lingura pesmet
2 linguri ulei
200 ml bere blondă
Mod de preparare:
1. Muşchiul de porc se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie pentru a putea fi umplut. Se condimentează cu sare şi piper, iar la interior se unge cu muştar. Se lasă la rece 30 minute. Ficatul de pasăre se spală şi se lasă 10 minute în apă rece.
2. Ceapa şi usturoiul tocate mărunt se călesc în unt. Se adaugă ficăţeii şi se lasă să fiarbă înăbuşit 15 minute. Când se răcesc, se amestecă cu merele şi oul fiert tăiate cubuleţe, verdeaţa uscată, zeama de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt, ouăle bătute şi pesmetul. Se condimentează cu sare şi piper.
3. Se umple muşchiuleţul cu această compoziţie, se leagă cu aţă şi se aşază într-o tavă potrivită. Se stropeşte din când în când cu ulei şi bere şi se coace 60-70 minute. Se serveşte tăiat felii.