6 cartuşe de ţigări găsite la percheziţii

0
0

  • La contrabandiștii de țigări din Ceair!



Au avut loc percheziţii la contabandiştii de ţigări care, de ani buni, vând ţigări netimbrate în Piaţa Ceair. Nu sunt primele descidneri, probabil că nici ultimele nu vor fi…Cei vizaţi de oamenii legii sunt cunoscuţi de multă vreme, unii dintre ei fiind condamnaţi pentru astfel de fapte. Acţiunea s-a dorit a fi una care să-i descurajeze pe cei care comit astfel de fapte, rezultatul ei a fost însă, mult, sub aşteptări! Oamenii legii au descoperit la cele 7 percheziţii , nici mai mult nici mai puţin de, 6 cartuşe de ţigări netimbrate. Cu o astfel de „recoltă”, nici nu s-a pus în discuţie arestarea preventivă a inculpaţilor reţinuţi, aceştia fiind plasaţi sub control judiciar.


Percheziţiile au avut loc miercuri dimineaţă, fiind organizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Au fost 7 descinderi toate în Pitești, la locuințele a 7 suspecţi de contrabandă cu ţigări. Deşi poliţiştii se aşteptau să găsească la suspecţi o cantitate mare de ţigări netimbrate, nu a fost să fie…Asta deşi, ca să fie siguri că vor găsi ţigările ascunse în cel mai neașteptate locuri au adus cu ei şi câini specializaţi. ” Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, cei în cauză ar fi deținut, preluat, transportat și comercializat țigări nefiscalizate pe raza municipiului Pitești. În urma percheziţilor, au fost descoperite și ridicate 1.000 de ţigarete, precum și alte mijloace de probă.7 persoane au fost conduse la sediul poliţiei, pentru audieri, iar după administrarea probatoriului, în seara zilei de ieri, a fost dispusă reținerea pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, a 5 bărbați, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Activităţile s-au desfășurat cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., precum și al Centrului Chinologic ,,Dr. Andrei Greblea” Sibiu, fiind folosiți doi câini specializați în detectarea de tutun. De asemenea, la activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Argeș și luptători din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Argeș” declara Florin Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Argeş.
Au interdicţia de a intra în piaţă!
Suspecţii reţinuţi sunt Florin G., de 51 de ani, Florian N. de 66 ani, Mihai N., de 49 ani, Cornel C. de 51 de ani şi Ion C., de 53 de ani. Cu toții sunt cunoscuţi că vindeau ţigări de contrabandă în Piaţa Ceair. Unii dintre aceștia au fost condamnaţi pentru astfel de fapte, fiind în stare de recidivă. Ieri suspecții reținuți au fost duşi la Parchet, acolo unde procurorul de caz a dispus împotriva lor măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile. Ca măsură suplimentară, în cazul primilor patru, procuror a dispus interdicţia de a mai intra în piaţa Ceair. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.