Percheziţii la saloane de înfrumuseţare!

0



Ieri au avut loc 45 de percheziţii în Argeş şi în alte judeţe din ţară, acţiunea fiind coordonată de procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Au fost vizate persoane care au efectuat operaţii estetice fără au a avea dreptul să exercite acest tip de intervenţii. Mai mult de atât multe dintre cliente au fost mutilate, existând şi acuzaţii de malpraxis.


„Procurorii Secției de Urmărire Penală și Criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus efectuarea a 45 de percheziții domiciliare în București și în alte 24 de județe, la domiciliile unor persoane fizice și sediile unor persoane juridice cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, vătămare corporală, fals intelectual și exercitarea fără drept a unei profesii.

Spaţiu publicitar





Infracțiunile cercetate au fost săvârșite de către reprezentanții unei clinici de înfrumusețare ce funcționează în municipiul București, cu ocazia efectuării procedurilor de înfrumusețare – invazive sau noninvazive -, atât la sediul acesteia, cât și în alte locații partenere de pe teritoriul țării de către angajați/colaboratori, fără a le evidenția în sistem contabil și fără a îndeplini condițiile esențiale pentru exercitarea unei astfel de profesii” se arată într-un comunicat de presă.

În judeţul Argeş a avut loc o singură percheziţie, cele mai multe descinderi fiind în Buzău. Acţiunea vine după ce mai multe cliente au reclamat că au fost desfigurate în urma operațiilor estetice, potrivit Digi 24. Angajații, care nici nu aveau drept de practică, făceau intervențiile la mall sau la coafor. Ancheta a pornit după ce autoritățile sanitare au retras autorizația clinicii, care începuse să facă proceduri într-un mall din Capitală.

Acuzațiile de malpraxis au fost susținute de cliente desfigurate, care au povestit public experiențele îngrozitoare prin care au trecut. Scandalul în jurul acestei clinici a început în 2019, când au apărut informații că angajați ai acesteia colaborează la nivel național cu saloane de coafor sau fac astfel de proceduri în mall. M.S.


Spaţiu publicitar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.