Campioana en-titre, zdrobită!

0
0



☛Portugalia – Germania 2-4
Germania s-a impus sâmbătă în fața Portugaliei cu scorul de 4-2, în partida din Grupa F de la EURO 2020 şi păstrează în continuare şanse de a obţine biletele pentru optimi.

Campioana en-titre a deschis scorul în minutul 15, prin Cristiano Ronaldo după o cursă spectaculoasă, însă nemţii au restabilit egalitatea în minutul 35, când Kai Havertz a deviat șutul trimis de Kimmich, iar balonul a ajuns în poarta Portugaliei. După doar cinci minute, Raphael Guerreiro a comis o eroare, iar balonul a ajuns din nou în poarta Portugaliei.

La începutul reprizei secunde, Kai Havertz a înscris cu ușurință după ce a ajuns la o pasă trimisă de Robin Gosens în fața porții. În minutul 61, nemții au marcat din nou prin Robin Gosens. Lusitanii au redus din diferenţă în minutul 67 prin Diogo Jota, după ce a profitat de o pasă genială a lui Ronaldo. În Grupa F, Franța este lider, cu 4 puncte. Germania se află pe locul doi, cu 3 puncte, iar Portugalia este a treia în clasament, cu 3 puncte. Ungaria ocupă ultimul loc, cu un 1 punct. Foto: Getty Images.

Surpriză mare la Budapesta!
☛Ungaria – Franța 1-1
Surpriză mare în grupa F! Campioana mondială, Franţa s-a încurcat la Budapesta, cu Ungaria, în cadrul rundei cu numărul doi din grupa F. Cele două echipe au terminat la egalitate, 1-1, iar verdictul în privinţa echipelşor care vor merge în optimi se va da în ultima rundă.

Toate cele patru echipe din grupa F au şanse de a merge în optimi după rezultatele înregistrate în etapa a doua. Benzema, Pogba și Mbappe s-au întrecut în ratări la Budapesta iar acest lucru avea săi coste pe francezi. Maghiarii au deschis scorul la singura lor fază periculoasă din prima parte a jocului. Fiola a scăpat singur cu Lloris, a intrat în careu și l-a executat pe portarul Lloris cu un șut la colțul scurt.

Campionii mondiali au alergat după golul egalizator în partea secundă. Pogba, Dembele și Mbappe l-au pus la încercare pe Gulacsi, dar cel care a marcat a fost Griezmann, în urma unui contraatac. Atacantul Barcelonei a profitat de o deviere nefericită a lui Orban și a punctat cu un șut din interiorul careului.

Mbappe putea face 2-1 în final, dar a tras pe direcția lui Gulacsi. S-a terminat 1-1 și Franța a ajuns, în urma acestui rezultat, la patru puncte după primele două meciuri. Ungaria are un punct și este, momentan, pe locul trei. Foto: Getty Images.

Italia şi Ţara Galilor, calificate!
☛ Italia – Țara Galilor 1-0 și Elveția – Turcia 3-1
Cu maximum de puncte, Italia a câștigat grupa A și merge în optimi. În fazele eliminatorii a obținut calificarea și Țara Galilor, de pe locul secund, cu patru puncte. Galezii au încheiat la egalitate cu Elveția, dar au profitat de golaverajul superior.

Naționala lui Vladimir Petkovic speră acum să acceadă în optimi de pe unul dintre cele mai bune patru locuri 3. În schimb, Turcia este eliminată de la EURO 2020, terminând cu trei eșecuri și un golaveraj 1-8. Italia s-a impus la Roma contra Țării Galilor, într-o partidă arbitrată de Ovidiu Hațegan. Unicul gol al meciului a fost reușit de Matteo Pessina, jucătorul Atalantei, care a deviat în poartă o centrare din lovitură liberă a lui Verrati, în minutul 39.

Ovidiu Hațegan a avut o partidă destul de complicată, însă deciziile sale au părut să fie cele corecte. Românul a eliminat din nou un jucător la EURO 2020, în minutul 56 al partidei de la Roma, când i-a arătat direct cartonaș roșu galezului Ampadu, pentru un fault dur asupra lui Bernardeschi. În celălalt meci al grupei, disputat la Baku, Elveția și Turcia s-au întrecut în goluri spectaculoase.

Naționala lui Petkovic a dus scorul la 2-0 după 26 de minute, în urma reușitelor spectaculoase ale lui Seferovic și Shqiri, iar Kahveci a redus din diferență în minutul 62. Rezultatul final a fost stabilit de Shaqiri, în minutul 68, când jucătorul lui Liverpool a stabilit scorul final după o fază colectivă de toată frumusețea. Foto: Getty Images.

„Dracii roşii”, în optimi!
☛Danemarca – Belgia 1-2
Belgia s-a calificat în optimile de finală ale EURO 2020 după ce a învins Danemarca, scor 2-1 (0-1), joi seara, pe Stadionul Parken din Copenhaga, în Grupa B a turneului final.

„Dracii roşii” s-au impus la capătul unui meci în care cele două echipe şi-au împărţit reprizele, danezii controlând prima repriză, în care au marcat rapid prin Yussuf Poulsen (2), iar belgienii revenind după pauză prin golurile reuşite de Thorgan Hazard (55) şi Kevin De Bruyne (70).

Danemarca păstrează şanse de a avansa în competiţie, însă e obligată să câştige în faţa Rusiei, în ultimul său meci, iar Finlanda să piardă contra Belgiei, pe 21 iunie. Foto: Getty Images. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.