Sporturile care sunt nimic fără o minge

0

Dacă s-ar crea un top al celor mai bune sporturi din lume, acesta nu ar fi 100% corect, cu excepția cazului în care ar fi luat în considerare fiecare sport de pe glob. Și pentru că sporturile pot fi diferențiate în funcție de echipamentul necesar practicării lor, cel mai simplu mod de a realiza un top este să „punem filtru pe minge”.

Bine-cunoscut ca sport olimpic, voleiul a atras atenția națiunilor din întreaga lume. De-a lungul timpului, s-au dezvoltat tehnici care să ajute la îmbunătățirea jocului și a abilităților jucătorilor. Popularitatea sa a creat, de asemenea, diferite variații ale jocului, cum ar fi spin-off-ul olimpic, cunoscut sub numele de volei pe plajă.

Mai solidă decât o minge de baseball, mingea de cricket este realizată dintr-un miez de plută, stratificat, cu șnur înfășurat strâns și acoperit de o carcasă din piele. Mingile de cricket sunt în mod tradițional roșii, fiind folosite în cricket-ul de test și cricket-ul de primă clasă, dar propunerile de introducere a altor culori datează cel puțin încă din 1937. Sportul este jucat în întreaga lume, de preferință în Europa, Asia, Australia și în majoritatea țărilor din Caraibe.

Pe lângă faptul că este folosită în faimosul sport olimpic, mingea de ping pong este văzută ca fiind interesantă și într-o varietate de alte moduri. Oameni din întreaga lume o folosesc ca înlocuitor al mingii de golf în casele lor, iar studenții îi găsesc întrebuințare în jocurile specifice perioadei de studenție.

Există multă atenție acordată și mingii folosite atunci când joci ruleta. Piesele de calitate superioară, folosite în cazinouri, sunt fabricate din fildeș, dar și teflonul este considerat un material adecvat. Materialul vechilor bile sau mingi de ruletă era fildeșul. Cele de astăzi se numesc ivorine și sunt de fapt sintetice, imitând aspectul și senzația de fildeș.

Poate fi de dimensiuni mici, dar mingea de golf s-a schimbat de-a lungul anilor probabil mai mult decât oricare dintre celelalte echipamente de pe această listă. A început ca o minge de lemn înainte de secolul al XVII-lea și acum este o bilă din compuși de titan și materiale hibride. Progresele tehnologiei nu numai că au făcut ca mingea să pară mai elegantă, dar au contribuit la îmbunătățirea jocului profesioniștilor în golf de astăzi.

Practicat în numeroase meciuri ale ligilor sportive profesionale din întreaga lume și chiar și pe locurile de joacă urbane și rurale, baschetul va fi cu siguranță mereu popular. Mai multe țări încep să participe la competiții internaționale și chiar își creează organizații și ligi proprii. Unele dintre țările care au început să facă acest lucru în ultimii ani sunt Qatar, Senegal și Venezuela. În afară de coșuri, mingea este singura piesă de echipament necesară pentru a juca jocul de baschet. În timpul jocului, mingea trebuie să se afle în dribling continuu, să fie aruncată prin aer către ceilalți jucători sau aruncată spre coș. Prin urmare, mingea trebuie să fie foarte durabilă și ușor de apucat în mâini.

Cu siguranță nu există nicio ligă profesională populară care să nu poată fără ea, dar mingea de cauciuc și-a pus amprenta într-o varietate de sporturi diferite. Dacă nu e din cauciuc, mingea poate fi letală într-un joc de dodgeball și poate da bătăi de cap sportivilor în kickball. Dar, în afară de bine-cunoscutele sporturi unde este folosită, aceasta a devenit, de asemenea, o legendă pe terenul de joacă sau chiar în apă, când mergem la mare.

Concepută pentru practicarea tenisului, mingea realizată dintr-un compus acoperit cu pâslă de cauciuc, are un diametru de aproximativ 6cm și este adesea galbenă fluorescent. În afară de tenis, mingea și-a găsit drumul și în multe alte sporturi. Adesea folosită ca înlocuitor, o minge de tenis poate fi găsită în jocurile de hochei rutier, cricket și baseball.

Fără îndoială, mingea de fotbal este cu siguranță cea mai populară în rândul sporturilor. Pe lângă faptul că este folosită într-un sport cunoscut sub două nume, cetățenii din fiecare țară se vor implica măcar o dată într-un meci de fotbal și vor realiza care este însemnătatea ei.