A murit de tulpina indiană!

0
0

  • Alertă!



Ieri, în urma secvenţierii genomului virusululi SARS CoV-2 s-a stabilit că o piteşteancă în vârstă de 72 de ani, care a decedat, a avut tulpina indiană. Este primul deces înregistrat în România, la pacient infectat cu tulpina Delta.


Pacienta era internată în Spitalul Județean din Pitești, era nevaccinată, nu călătorise în afara țării și nici nu intrase în contact cu o persoană care a călătorit.”

Secvenţierea genomului virusului SARS CoV-2 a sosit astăzi şi s-a confirmat tulpina Delta. Este vorba de o femeie, în vârstă de 72 de ani, care nu era vaccinată. Aceasta nu a călătorit.

A fost internată pe data de 7.06.2021 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi a decedat pe data de 18.06.2021 la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă”, a declarat directorul Cancelariei Prefecturii Argeş, Tatiana Buza.

Pacienta suferea de obezitate şi depresie. Medicii spun că a fost testată aleatoriu şi proba a ieşit pozitivă pentru tulpina Delta. Boala nu s-a manifestat diferit comparativ cu alţi pacienti COVID.

În România sunt mai multe cazuri de infecție cu această tulpină, fiind însă primul deces înregistrat. În total, până în prezent, s-au făcut peste 2.000 de secvențieri și există 1.628 de confirmări cu toate aceste tulpini Alfa, Beta, Gama și Delta. Până la data de 20 iunie 2021 au fost confirmate 44 cazuri cu varianta Delta. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.