Bătrâni înşelaţi, poliţist salvator!

3
1



Bătrânii sunt ţinta înşelătoriilor, fiind deseori păcăliţi de escroci sau de comercianţi care le vând la preţuri exorbitante produse de o calitate îndoielnică. Este cazul a doi octogenari din Piteşti care, zilele trecute au cumpărat produse în valoare de 3.000 de lei de la doi indivizi din Târgu Mureş. Întâmplarea a făcut ca un subofiţer de la Secţia 3 Poliţie şi fie cu ochii pe indivizi şi astfel cei doi au putut fi traşi la răspundere, banii celor doi pensionari fiind recuperați.


Bărbatul, în vârstă de 80 de ani, se afla în centrul Piteştiului când a fost abordat de doi bărbaţi care au spus că sunt din Târgu Mureş şi sunt reprezentanţii unei firme de vânzări. Cei doi s-au comportat ca şi când s-ar fi cunoscut de multă vreme şi i s-au adresat prieteneşte, cu respect. I-au spus că le-a fost client în urmă cu ceva timp, ceea ce nu era adevărat, numai că omul într-adevăr fusese la o prezentare de produse de unde cumpărase și astfel s-a creat confuzia. Spunându-i că au o ofertă de nerefuzat, l-au convins să-l ducă ei acasă, cu maşina, ca să-i prezinte noile produse.

În apropiere, martor la toată discuţia a fost un subofiţer de la Secţia 3 Poliţie Piteşti. Omul legii din cadrul Biroului de Ordine Publică, obişnuit cu astfel de situaţii, i-a „mirosit” pe escroci şi i-a urmat pas cu pas, de la distanţă. Când „comercianţii” l-au dus pe piteştean acasă cu maşina lor, omul legii a fost pe urmele lor. Octogenarul a mers în apartament cu cei doi necunoscuţi în timp ce omul legii s-a plasat la scară, aşteptând.

I-au vândut oale şi un aspirator la preţuri exorbitante
Când şi-a văzut soţul venind cu doi necunoscuţi, soţia nu a întrebat cine sunt, asemănându-l pe unul dintre bărbaţi cu un coleg al fiicei sale. Nu i-a trecut prin minte să-şi sune fata, ci, ca o gazdă primitoare, a plecat să pună de cafea. Indivizii au făcut o prezentare de oale şi aspiratoare.

L-au convins pe bărbatul, în vârstă de 80 de ani ,să cumpere produse în valoare de 3.000 de lei, la care au oferit şi „cadouri”. În realitate prețul produselor nu era nici măcar de 1.000 de lei. Văzând cât de uşor le-a mers, bărbaţii au devenit insistenţi ceea ce l-a determinat pe piteştean să le cere să plece. Abia după ce i-a dat afară din casă, omul s-a gândit să îşi sune fiica.

Subofiţerul i-a urmărit câteva ore!
La scara blocului, bărbaţii au fost luaţi în primire de subofiţerul care aşteptase răbdător. Omul legii nu avea certitudinea că au comis vreo infracţiune, dar ca să nu-i lase să-i scape, le-a cerut să se legitimeze. Fiind în timpul liber şi-a chemat colegii în ajutor şi cei doi bărbați, unul de 38 ani, altul de 40 de ani, ambii din Târgu Mureş, comercianţi voiajori, au fost duşi la secţie, pentru verificări de rutină. Întâmplarea a făcut ca, chiar în momentul în care cei doi erau la Secţia 3, fiica celor doi octogenari să sune la 112 şi să reclame totul. Bătrânii au fost duşi la audieri, au depus reclamaţie şi astfel pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal sub acuzaţia de înşelăciune.

Banii au fost recuperaţi şi înapoiaţi victimelor. Acest caz a avut un final fericit, având în vedere prezenţa de spirit de care a dat dovadă poliţistul, dar din nefericire nu toate cazurile de înşelăciune se termină la fel. Oamenii legii atrag atenţia argeşenilor să nu se lase păcăliți de reclame mincinoase și să nu primească în casă persoane străine, care îşi atribuie alte calităţi, fără a verifica legitimaţia. Subofiţerul care a rezolvat cu scucces această situaţie are 35 de ani şi a absolvit Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina, în anul 2005. Acesta, în timpul său liber i-a urmărit pe indivizi câteva ore, recuperând banii din pensia bătrânilor. M.Sandu


Acest material este proprietatea site-ului curier.ro şi poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afişarea link-ului către articolul din site-ul curier.ro.

Citiți, de asemenea, pe curier.ro

3 COMENTARII

  1. cu tot respectul domului politist aflat in timpul dansului liber…raul ar trebui taiat din radacina ..alungati din judet …daca nu si justifica prezenta …dar cf legii nu se poate …una peste alta ,,nu au furat ..n au bagat mana in buzunarul nimaui …

    • De bună seamă că n-au băgat mîna în buzunar. Dacă bagi mîna în buzunar găsești cîteva sute și riști închisoarea. E mai bine să ceri un ,,ajutor, împrumut” care poate merge și pînă la 19000 lei și să lași în ,,gaj” cîteva stifturi de 300 lei.
      În majoritatea țărilor legiuitorii au ales să condamne nu numai furtul, ci și înșelăciunea.

  2. În același timp, Pitești, Secția 1 poliție. Tatăl meu în vîrstă de 92, cu văzul slab, este escorcat timp de un an de acești doi indivizi. Cu puțin înainte de prinderea lor, am semnalat poliției că îl vor pîndi din nou pe tata să-i ceară bani, că îi credem în stare de orice. În loc să organizeze o prindere în flagrant, un polițist a mers la tata și i-a lăsat numărul de telefon fix al secției, fără alte propuneri inteligente. Din păcate escrocii au nesocotit planul poliției și au apărut cu o zi mai devreme. N-au așteptat nici ca tata să sune regulamentar la poliție. A sunat cînd a putut, iar polițiștul l-a sfătuit (eronat) să facă o plîngere la judecătorie. Judecătoria l-a trimis la Parchet, unde de fapt trebuia să meargă. Parchetul e in Covid și i-a spus să facă o plîngere pe email. E foarte simplu dacă ești chior și nu ai calculator să scrii două pagini.
    Ulterior, independent, Secția 3 prinde escrocii în timpul ei liber. Nici vorbă ca Secția 1 să reacționeze, să-i confrunte pe escroci, ci pasează cazul ca și cum ei nu ar fi fost descoperiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.