UE îndemnă femeile să folosească tampoane reutilizabile

7

  • Din punctul meu de vedere



Pentru că în ultimele zile a făcut mult zgomot o rezoluție a Parlamentului European, votată inclusiv de Cioloș și ai lui, cu privire la dreptul bărbaților de a naște, m-am grăbit să citesc întregul raport care a stat la baza acestei decizii. Iată-mă, așadar, citind cu pixul în mână, pe parcursul întregii dimineți de duminică, numitul raport al domnului Predrag Fred Matić cu privire la faptul că „bărbații transgen și persoanele non-binare pot să rămână însărcinate”.


Este clar că birocrația a atins la Bruxelles cote patologice și ar fi nevoie de un raport cu privire la dreptul parlamentarilor europeni de a înnebuni.
Raportul Martic are vreo 40 de pagini scrise cu litere mici, face cel puțin 50 de trimiteri la documente anterioare, cum ar fi rezoluții ale PE și ONU, așa încât nimeni pe lume nu ar putea să înțeleagă totul și să voteze în cunoștință de cauză.

Ceea ce nu a remarcat presa de pe la noi, fiindcă dacă ar fi făcut-o ar fi ieșit o altă discuție, este că, printre altele, domnul Matic pledează pentru încurajarea folosirii produselor pentru menstruație reutilizabile. Iată ce spune raportorul:
” 24. Îndeamnă statele membre să încurajeze disponibilitatea la scară largă a produselor pentru menstruație fără toxine și reutilizabile, în special în marile magazine de vânzare cu amănuntul și în farmaciile din întreaga țară (care ar trebui să fie cel puțin în proporție egală cu produsele de unică folosință la vânzare), însoțită de măsuri de sensibilizare cu privire la beneficiile produselor pentru menstruație reutilizabile în comparație cu cele de unică folosință.”
Deoarece sunt bărbat fără discuție, adică foarte binar, a fost nevoie să întreb câteva femei care este problema cu produsele reutilizabile pentru menstruație și de ce ar fi ele mai bune. Nu m-au putut lămuri.

Probabil că în lupta împotriva încălzirii globale, domnul Matic îndemnă femeile să folosească tampoane reutilizabile, pentru a face economie de materiale și energie. Se pune, de asemenea, problema ca tampoanele reutilizabile să fie scutite de TVA:
” 25. Subliniază efectele negative ale așa-numitei „taxe pe tampoane” asupra egalității de gen; solicită tuturor statelor membre să elimine așa-numita „taxă pe îngrijiri și pe tampoane”, făcând apel la flexibilitatea introdusă în directiva privind TVA și aplicând scutiri sau cote de 0 % de TVA pentru aceste bunuri de bază esențiale.”

Ca să vezi cu ce se ocupă iubita noastră Uniune Europeană.
În raport nu prea este clar de ce trebuie menționat că bărbații transgen și persoanele non – binare pot rămâne însărcinate. Păi, dacă cineva rămâne însărcinat, înseamnă că poate să o facă.
E un fel de șaradă aici, un joc de cuvinte.
– Ce este ființa care naște copii ?
– Este femeie.
– Greșit, poate fi și bărbat dacă se declară bărbat.

Iarăși vă întreb dacă vă dați seama cu ce se ocupă ditamai Parlamentul European în condițiile în care copiii din Madagascar, potrivit unei știri apărute tot în aceste zile, au ajuns, din cauza sărăciei,să mănânce noroi.
Acum, luându-l totuși în serios pe domnul Matic, cineva a formulat o opinie separată de mare bun simț:
”Raportul subminează libertatea, egalitatea și demnitatea femeilor, negându-le propria natură prin disocierea identității lor de sexul biologic. Prin intermediul agendei ideologice de gen, raportul prezintă femeile ca fiind izolate și victimizate. El creează o disjuncție între sănătate și viață și acordă prioritate unei bunăstări subiective. Acest lucru încurajează femeile să renunțe la fertilitate și la maternitate”.

Mai pe înțeles, dacă i se ia unei femei dreptul exclusivității de a aduce pe lume prunci, legiferând că și bărbații pot face același lucru, este posibil ca femeia să piardă din demnitate.
Evident că așa stau lucrurile, adică tot ceea ce știam noi despre minunata ființă care este mama se duce dracului, iertați-mi expresia. Pentru a fi mai concret, semnalez faptul că nu va mai curge multă apă pe râul Senne, care traversează orașul Bruxelles, și cine știe care europarlamentar plictisit și dornic să fie luat în seamă va face un raport și va cere o rezoluție pentru a interzice poeziile dedicate mamei.

Probabil că poezia ”O, mamă…” de Mihai Eminescu va fi interzisă, așa încât vă invit să citiți aici măcar prima strofă:
O, mama, dulce mama, din negura de vremi
Pe freamatul de frunze la tine tu ma chemi;
Deasupra criptei negre a sfântului mormânt
Se scutura salcâmii de toamna si de vânt,
Se bat încet din ramuri, îngâna glasul tau…
Mereu se vor tot bate, tu vei dormi mereu.

X

Bărbații transgen și persoanele non – binare pot rămâne însărcinate, de acum înainte, în mod legal. Problema este că nu era ilegal nici până acum să rămână cineva însărcinat(ă).
Este vreo problemă cu Raportul Matic și rezoluția Parlamentului European că bărbații au dreptul să nască ?
Pentru mine, nu este nicio problemă, trebuie să-i lăsam și nebuniei dreptul ei de a defini normalul.
Absurdul a existat dintotdeauna în cultură, relevând aspecte ale vieții personale și sociale. După o seara în care vezi un spectacol cu o piesă de Beckett, Ionesco sau Durenmatt te simți eliberat și îți spui că viața e într-adevăr frumoasă.
Acum, cineva mută teatrul absurdului pe scena politică și chestiunea ni se pare amenințătoare, dar aș propune să vedem lucrurile cu calm și de partea lor bună. UE dădea de multă vreme semne de nevroză, probabil că statutul artificial al acestei construcții dăunează grav sănătății celor care se află în sistem.

Platiți ca în paradis, rupți de Europa reală, turmentați de lobby-urile multinaționalelor, aflați la poarta depresiei și poate dincolo de ea, liderii și funcționarii de la Bruxelles și-au pierdut busola sensului vieții, devenind niște bieți oameni aflați în suferință.
Raportul Matic nu are nicio legătură cu o mamă care își sărută pruncul, cu Oda Bucuriei de Beethoveen sau cu teii care tocmai înfloresc.
Să-i lăsam și nebuniei dreptul ei de a defini normalul.
Gheorghe Smeoreanu
(Această rubrică apare în zilele de luni și joi)


7 COMENTARII

  1. Sunt pe aceeasi lungime de unda cu dl Smeoreanu si nu cred ca vom avea comentarii care vor contesta argumentatia domniei sale.

    Traim vremuri de care ne vom aduce aminte cand le vom povesti nepotilor despre propaganda lansata prin filme, presa si alte mijloace de informare in favoarea minoritatilor sexuale. Filme despre al doilea razboi mondial, in loc sa trateze luptele respective, se ocupa si de cine stie ce relatie homosexuala care ar fi avut loc pe front (desi in valtoarea luptelor nu cred ca soldatilor le mai ardea de asa ceva).

    Una este abolirea articolului 200 din Codul Penal (al Romaniei) – aici sunt de acord ca si acesti oameni pot sa isi traiasca viata cum vor ei, in masura in care nu ii deranjeaza pe ceilalti.
    Alta este promovarea ideologiei de gen in scoli, filme, presa etc. fara sa se tina cont de audienta careia ii este adresata (adica fara restrictia 18+ ani care se aplica filmelor de o anumita factura).

    Tin sa remarc curajul politic al Ungariei, conduse de partidul lui Viktor Orban, care a dat recent o lege impotriva manifestarilor publice a opiniilor homosexuale si altele asemanatoare. Citind articolele de lege (in traducere romaneasca, sper ca e corecta) am inteles ca nu este o lege impotriva libertatii vietii intime a acestor oameni, ci impotriva promovarii ideilor lor in randul copiilor.

    La noi – nici un politician nu a luat atitudine in acest sens (nu stiu daca cumva partidul AUR a zis ceva – si regret ca am ajuns sa sper ca primul gest de normalitate sa vina de la asa partid).

    In schimb presa centrala s-a aliniat curentului zis ‘european’ prin care orice stire privind Ungaria, Turcia, Rusia si alte tari primeste titluri agresive, daca nu chiar jignitoare, la adresa lor.

    • Matale degeaba te dai acum de partea corectă a umanității atât timp cât i-ai și îi pupi în …. frunte pe tembelii care umblă cu UE în gură toată ziua. Poți să stai și în cap, tot nu mă poți convinge că alianța actuală, cea mai toxică din istoria României, ne vrea binele. Așa cum este el, cu PSD-ul am fi trecut altfel prin pandemie, altceva ar fi conținut balonul fâsâit numit PNRR, altfel ar fi fost construit bugetul. Pe nenorociții actuali nu-i vor ierta niciodată oamenii care și-au îngropat morții goi, aruncați în saci negri de plastic.

      • Hodoron – tronc!
        Eu nu am adus vorba de PSD sau de alianta de dreapta (in comentariul de mai sus), tu tot o dai pe politica.
        Dar nici nu vreau sa te conving ca politicienii actuali sau fosti ar dori binele poporului.
        Toti – absolut toti – folosesc bugetul tarii pentru a da unora mai mult si altora mai putin astfel incat sa castige alegerile viitoare pe seama celor ce au primit mai mult.

Comentariile sunt închise.