Timpi de preparare:
Timp de preparare: 30 min
Timp de gătire: 45 min
Gata în: 1 ore, 15 min
Ingrediente:
1 pui
2 cepe
6 căţei usturoi
100 ml vin alb sec
4 roşii bine coapte
1 dovlecel
1/2 vânătă
3 ardei graşi de culori diferite
100 măsline
2 linguri ulei de măsline
cimbru
1 foaie dafin
câteva frunzuliţe de busuioc
pătrunjel
sare
piper
Mod de preparare:
Puiul catalan este cina ideală pentru zilele lungi, când nu ai timp să găteşti. Se face repede şi e foarte gustos.
1. Se curăţă, se spală şi se taie puiul în bucăţi care se rumenesc uşor în ulei. Se scot şi, în acelaşi ulei, se pune ceapa tăiată peștişori şi toate celelalte legume, tăiate.
2. După ce s-au înmuiat, se adaugă usturoiul, sare, piper şi verdeţurile tăiate, şi se toarnă vinul. Se lasă să fiarbă şi să se evapore vinul, apoi se adaugă măslinele, dafinul și cimbrul.
3. Se lasă cu măslinele timp de 15 minute, apoi se pune puiul şi se lasă la fiert acoperit încă 45 de minute sau până când puiul este complet făcut.