La petrecere, i-a dat fratelui cu toporul în cap!

0



Petrecere scăldată în sânge, în comuna Corbeni, în urmă cu şase luni. După ce au chefuit împreună cu lăutari, un bărbat de 34 de ani, recent eliberat din închisoare, și-a atacat fratele cu un topor! Daniel Costea, despre el fiind vorba şi-a primit pedeapsa, fiind judecat pentru tentativă de omor. Se va duce la închisoare pentru mulţi ani. Fratele nu s-a constituit parte civilă în proces.


Pe 7 ianuarie 2021, de ziua Sfântului Ion, Daniel Costea, de 34 de ani din comuna Corbeni a mers împreună cu concubina, acasă la fratele lui mai mare, un bărbat de 41 de ani, de ziua onomastică a fiului acestuia din urmă. Membrii familiei au chefuit ore bune, buna dispoziție fiind întreținută, pe lângă mâncare și băutură, și de lăutari. După ce s-a îmbătat Daniel Costea și-a luat concubina la bătaie. Era furios pe ea că l-a reclamat şi fiind beat a început să-i facă reproşuri pentru zilele petrecute în închisoare. În acel an, a fost arestat preventiv în luna iunie, fiind acuzat de concubină, de lipsire de libertate, loviri și alte violențe și viol. În timpul procesului femeia și-a retras plângerea individul fiind judecat numai pentru lipsire de libertate.

A fost condamnat la 2 ani închisoare cu suspendare în noiembrie 2020, tot atunci fiind eliberat din penitenciar. Când a văzut că a luat-o la bătaie pe femeie, fratele mai mare a intervenit ca să-l liniștească, ştiind că riscă să se întoarcă la închisoare, dar a fost atacat cu un topor. Daniel a vrut să-l lovească în cap, moment în care victima s-a ferit, punând mâna. Lovitura a fost atât de puternică încât i-a retezat două degete și l-a rănit la celelalte. Agresorul a fost reținut în ianuarie pentru tentativă de omor, fiind arestat preventiv şi în prezent.

Ispăşeşte şi cealaltă condamnare
Daniel Costea a fost judecat, iar vineri Tribunalul Argeş a dat sentinţa. Bărbatul a fost condamnat la 7 ani închisoare, 5 pentru tentativă de omor şi 2 din condamnarea anterioară care fusese cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul Costea Daniel, cu antecedente penale, la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la infractiunea de omor asupra unui membru de familie, în stare de recidivă postcondamnatorie (…) Constată că infracţiunea dedusă judecăţii în prezenta cauză a fost comisă în stare de recidivă postcondamnatorie faţă de condamnarea inculpatului la pedeapsa închisorii de 2 ani dispusă prin Sentina penală nr. 212/2020 din 06.11.2020, pronunţată de Judecătoria Curtea de Argeş în dosarul nr. 2183/216/2020, definitivă prin neapelare la data de 23.11.2020 (…) inculpatul urmând să execute pedeapsa principală de 7 ani închisoare, în regim de detenţie”, se arată în decizia judecătorească.

În timpul procesului, fratele agresat nu s-a constituit parte civilă. Toporul cu care şi-a atacat ruda, lung de 67 centimetri şi cu tăişul de 13 centimetri, a fost confiscat. Judecătorii au menţinut starea de arest a bărbatului. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.