Trei şcoli din Argeş au promovabilitate zero!

1
0

Rezultatele Evaluării Naţionale au scos la iveală faptul că în trei şcoli din judeţul nostru niciun elev nu a obţinut nota 5,00, nota de trecere, ceea ce înseamnă că au promovabilitate zero. Legea îi ajută însă şi se vor putea înscrie la liceu, cu condiţia să aleagă unitatea unde medii sunt mai mici. Profesorii spun că elevii au manifestat dezinteres iar notele obţinute reflectă eforturile lor de a învăţa.


La Şcoala Gimnazială „ Vladimir Streinu” Teiu au fost 11 candidați înscrişi, dintre aceştia au lipsit 3 elevi. Cea mai mare medie obţinută a fost 4,62 (4,20 română şi 5,05 matematică) şi 2,05 cea mai mică medie. Curios este faptul că unii dintre elevii care au susţinut Evaluarea Naţională au medii anuale de 9, chiar 9,50. Asta îi va ajuta pe elevi să se înscrie la liceu chiar dacă au luat note atât de mici la Evaluarea Naţională. Media de la examen va conta în procent de 80 la sută, iar cea de la clasă, 20 la sută. Mai trebuie să aibă grijă să pună pe lista lor de opțiuni mai multe licee slabe și vor deveni liceeni.

Două eleve, gravide
O altă unitate în care nu a promovat niciun elev este Şcola Gimnazială nr 1 Cetăţeni. Au fost 14 candidaţi înscrişi şi 3 absenţi, Cea mai mare medie a fost 3,15 (2,30 limba şi literatura română – 4,00 matematică) şi cea mai mică 1,45. Elevii provin din comunitatea de romi şi au alte priorităţi. Fetele se mărită de mici iar băieţii îşi doresc să plece în străinătate, să facă bani.

Printre cei care au susţinut examenul sunt şi două fete însărcinate în luna a șasea, respectiv luna a opta. Mulţi dintre cei 14 candidaţi nici nu mergeau la ore, doar 5 dintre aceştia frecventând cursurile. La Şcoala Gimnazială Vultureşti din cei 3 candidaţi înscriși 2 au absentat. Singurul elev care a susținut examenul a obținut media 4,27 (5,05 română-3,50 matematică). Şi aici ca şi în celelate două unităţi, elevii au fost dezinteresaţi.

Va fi făcut o evaluare a acelor şcoli
Ca urmare a rezultatelor foarte slabe obţinute de cele trei unităţi, inspectorul general şcolar Liliana Murguleţ a cerut rapoarte scrise, urmând să fie făcută şi o evaluare din partea unei comisii a Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş. „ Nu pot să mă bucur. Sunt trei şcoli care au acest acest procent de promovabilitate ceea ce în ansamblu şcolilor din Argeş, vorbim de 139 de insituţii unde s-a ţinut examenul de Evaluare Naţională, procentul este redus. Nu este, evident, motiv de bucurie şi cu siguranţă acolo va trebui să vedem ce măsuri trebuie să aplicăm, astfel încât, să ieşim din această traumă de procent 0”, a declarat şefa ISJ Argeş.

Aceasta a precizat că, exceptând cele trei unităţi cu un rezultat ruşinos, la nivel judeţean rezultate obţinute au fost bune. „Trebuie să scoatem în evidenţă faptul că în Judeţul Argeş sunt nişte rezultate foarte frumoase, avem procent de promovabilitate de 78,41%, este un procent cu care ne mândrim. Semnele erau clare de la simularea Evaluării Naţionale, acolo unde am avut un procent la fel de bun.

Nu poate să însemne decât un lucru simplu: actul didactic, chiar şi cel desfăşurat online, a fost un act didactic de calitate. S-a muncit, au muncit şi elevii şi profesorii. Trebuie să admitem că şi părinţii sunt extrem de implicaţi şi responsabili, doar împreună putem să avem rezultatele acestea pentru copiii noştri”, a mai spus Liliana Murguleţ. M.Sandu


1 COMENTARIU

  1. ,,Va fi făcut o evaluare a acelor şcoli”odata cu aceasta evaluare sa testati si redactorul ca nu se exprima prea corect gramatical :))))))

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.