Campionatul de volei, închis din cauza coronavirusului!

0

Consiliul Director al Federației Române de Volei a votat miercuri în favoarea încheierii sezonului 2019/ 2020 al Diviziei A1, atât la feminin cât şi la masculin. A fost omologat clasamentul de la finalul sezonului regulat, adică au fost desemnate campioane Volei Alba Blaj, la feminin, respectiv, Arcada Galaţi, la masculin.
La băieți, Arcada Galați avea un avans de 10 puncte față de locul 2, Craiova, și 12 față de Dinamo. La fete, Volei Alba Blaj avea 63 de puncte, în timp ce Dinamo avea 55. În urma deciziei FRV, FC Argeș Volei a terminat sezonul pe locul 8, asigurându-și prezența în primul eșalon și în următoarea ediție de campionat. Echipa pregătită de Cristina Zanfir ar mai fi avut de jucat 6 meciuri în grupa valorică 7-11. Utimul meci oficial disputat de argeșence a fost la începutul săptămânii trecute, la turneul de la Voluntari, FC Argeș Volei cedând cu 3-2 la seturi în disputa cu CS Medgidia. Din Divizia A1 de volei feminin a retrogradat CSO Voluntari.
ișan: ”Este în joc sănătatea tuturor”
Președintele Federației Române de Volei, Gheorghe Vișan, a declarat că s-a votat închiderea campionatului în curs, afectat de pandemia de coronavirus, și a anunțat cine primește titlul de campioană. „Noi nu mai puteam prelungi mult starea de incertitudine. În 10 mai trebuia să dăm drumul jucătorilor străini, iar starea de urgență se întindea până în aprilie. Ce rost avea să mai așteptăm? Este în joc sănătatea tuturor. Nu se poate să mai aibă loc antrenamente. Nici vorbă de meciuri. Acesta e verdictul: campionatul s-a închis. Echipele de pe primul loc la finalul sezonului regulat, Arcada Galaţi şi Volei Alba Blaj, sunt campioane şi ne vor reprezenta în cupele europene în stagiunea viitoare”, a declarat Vișan pentru news.ro.
Volei Alba Blaj ceruse terminarea campionatului
Volei Alba Blaj, campioana României la feminin, solicitase Federației Române de Volei terminarea campionatului. ”Desfășurarea în continuare, în actualele condiții, a diviziei A1 este imposibilă, iar reprogramarea calendarului competițional al diviziei A1, la sfârșitul stării de urgența, cât şi a situației dramatice în care se află întreaga Europă, este improbabilă. În argumentarea acestei poziții ne bazăm pe faptul că majoritatea cluburilor şi-au întrerupt activitatea de facto, sportivii plecând spre casă în România sau spre țările de origine şi pentru divizia Al certificatele de transfer internațional expiră la data de 15 mai 2020, conform regulamentelor sportive ale FIVB”, se specifică în solicitarea Alba Blaj către FR Volei.
Competițiile de juniori, în stand-by
Deocamdată nu s-a stabilit exact ce se întâmplă cu turneele din Divizia A2, atât la masculin cât și la feminin, dar nici cu campionatele de copii și juniori, care nu pot fi împinse la nesfârșit din cauza examenelor pe care mulți dintre cei implicați le vor susține în luna iunie.
Șerban: ”Fetele erau foarte speriate”
Dragoș Șerban, directorul executiv al clubului FC Argeș, în subordinea căruia este echipa de volei feminin a Piteștiului, ne-a spus cum s-a ajuns la această decizie: ”Noi, cluburile, am cerut încheierea sezonului, având în vedere că pe 30 aprilie se terminau contractele pe care le aveam încheiate cu jucătoarele și nu exista posibilitatea reluării campionatului în luna mai. A fost o decizie a majorității echipelor. Urmează ca în cel mai scurt timp să le dăm drumul jucătoarelor să plece acasă pentru că este o situație nemaîntâlnită iar fiecare vrea să stea aproape de familie. Oricum, fetele erau foarte speriate, neștiind dacă unele dintre ele se mai pot întoarce în țara de origine, având în vedere restricțiile care au fost impuse după starea de urgență instituită pe teritoriul României”.
Cristina Zanfir: ”Înainte de toate suntem oameni!”
Cristina Zanfir, antrenorul principal al echipei FC Argeș Volei, consideră normală decizia luată de Federația Română de Volei: ”În contextul actual, este singura decizie normală pe care o putea lua Federația Română de Volei. Înainte de toate suntem oameni și trebuie să ne gândim la sănătatea tuturor celor implicați în fenomen: antrenori, sportivi, maseori, preparatori fizic, etc. Obiectivul fixat înainte de începerea campionatului a fost îndeplinit. Am terminat sezonul pe locul 8, la egalitate de puncte cu CS Medgidia care are cu un set mai mult câștigat decât noi. În stabilirea clasamentului final, FRV nu a luat în considerare cele două meciuri disputate la turneul de la Voluntari, ci ierarhia de la finalul sezonului regulat. După rezultatele din primele două meciuri de la turneul de la Voluntari, eram pe locul 7, însă locul 8 pe care am terminat sezonul sau locul 7 pe care eram după cele două meciuri, este cam același lucru, având în vedere că obiectivul nostru a fost menținerea în prima ligă. Noi aveam în lot 5 jucătoare din străinătate, 2 dintre ele din Muntenegru. Nu cred că vor putea pleca din România în scurt timp, întrucât Serbia și-a închis granițele. Nu avem probleme cu cazarea sportivelor pentru că nu stăteau la hotel, ci la apartamente închiriate de club. Fiecare va trebui să se gospodărească cum știe mai bine în privința hranei. Așteptăm să vedem cum evoluează situația pentru a ne putea face un plan pentru sezonul următor”.

Lotul FC Argeș Volei:
1.JOVANOVIC K.
2.TUCMEANU R.
3.MOALE E.
4.BRIANA C.
5.POSTEA R.
6.MOTROC S.
9.MILIVOJEVIC E.
11.SELIMOVIC E.
12.CAZAMIR I.
15.KARMEN B.
17.LAKOVIC A.

Cum arătau clasamentele la finalul sezonului regulat:

Divizia A1 MASCULIN

  1. Arcada Galați 50p
  2. SCMU Craiova 43p
  3. Dinamo București 40p
  4. Volei Municipal Zalău 36p
  5. Unirea Dej 31p
  6. Gloria Buzău 26p
  7. CS U Cluj 22p
  8. Explorări Baia Mare 14p
  9. CSM Câmpia Turzii 4p
  10. 10 CS UV Timișoara 4p

Divizia A1 FEMININ

  1. Volei Alba Blaj 57p
  2. Dinamo București 52p
  3. CSM Târgoviște 47p
  4. Știința Bacău 45p
  5. CSM Lugoj 31p
  6. CSU Belor Galați 26p
  7. CS Medgidia 20p
  8. FC Argeș Pitești 20p
  9. CSU NTT Data Cluj 17p
  10. Rapid București 9p
  11. CSO Voluntari 6p. M.D.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.