A lăsat gravidă o copilă de 14 ani!

0

  • La 32 ani



Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din Mioveni, a intrat în atenţia oamenilor legii după ce a fost reclamat de că are o iubită în vârstă de 14 ani. Rudele fetei şi-au dat seama despre ceea ce se petrece după ce copila a rămas însărcinată şi au cerut ca individul să fie tras la răspundere. Judecătoria Piteşti l-a condamnat pe bărbat la închisoare cu suspendare, acesta fiind judecat pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor. A primit o pedeapsă uşoară după ce a făcut acord de recunoaştere a vinovăţiei. În timp ce bărbatul era cercetat, fata a născut. Instanţa nu i-a acordat o indemizaţie ca să-și poată crește copilul.


Pe data de 12 iunie 2019, I. I. a mers la Poliţia Mioveni şi a depus reclamaţie împotriva lui Mihai Vasile D, în vârstă de 32 de ani. Femeia le-a povestit oamenilor legii că este reprezentantul legal al nepoatei sale şi că, fata, de la 14 ani, a întreţinut relaţii sexuale cu bărbatul mai mare cu 18 ani. Femeia a povestit că cei doi au avut o relaţie care a durat câteva luni. Ca bunica să nu-şi dea seama ce se petrece fata mergea deseori acasă la bărbat, acolo unde aveau loc partidele de amor.

La momentul depunerii cererii, copila de 14 ani, era însărcinată în 5 săptămâni. Oamenii legii au demarat cercetările şi au întocmit împotriva bărbatului dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu minor în formă continuată, după ce s-a stabilit că fata acceptase de bunăvoie să facă sex cu bărbatul.

A încheiat acord de recunoaştere
Bărbatul a fost trimis în judecată un an mai târziu, în iunie 2020, după ce fata a născut, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Piteşti. La primele două termene de judecată inculpatul nu s-a prezentat fiind emis mandat de aducere cu însoţitor, pe numele său. Când s-a prezentat în faţa judecătorilor, la al treilea termen de judecată acesta a recunoscut faptele pentru care a fost acuzat şi a încheiat un acord e recunoaştere a vinovăţiei. „…admite cererea inculpatului D.M.V , de judecare în baza procedurii privind recunoaşterea învinuirii. Ia act că inculpatul D.M.V este de acord să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în situaţia în care va fi găsit vinovat…” după cum se precizează în minuta şedinţei de judecată.

Muncă în folosul comunităţii
Săptămâna trecută, Mihai Vasile D a fost condamnat în primă instanţă, la 2 ani închisoare cu suspendare. „Condamnă pe inculpatul D.M.V , la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de act sexual cu un minor în formă continuată (…) dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a pedepsei principale de 2 ani închisoare iar în temeiul art. 92 al. 1 C.p. fixează termen de supraveghere de 2 ani”, se precizează în hotărârea judecătorească. În perioada de supraveghere de 2 ani, Mihai Vasile D. are obligaţia de a presa 90 de zile de muncă în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Mioveni sau Consiliului Local Mioveni.

Are de plătit daune morale
În timpul procesului bunica fetei s-a constituit parte civilă şi a cerut daune morale, dar şi o indemnizaţie lunară pentru a putea crește bebelușul copilei coruptă de individ. Instanţa a admis doar parţial cererea femeii.”… admite în parte acţiunea civilă şi obligă pe inculpat să-i păteasccă părţii civile prin reprezentant legal I.I, cu domiciliul în oraşul Mioveni, ……suma de 5.000 euro (prin echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii) daune morale. Respinge cererea de obligare a inculpatului la plata unei prestaţii lunare” , au dispus judecătorii. Sentinţa nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Copila a născut o fetiţă
Fata a fost dată în plasament bunicii materne în anul 2014, beneficiind de o măsură de protecţie specială. După scandal, copila nu a făcut avort, iar în ianuarie 2020, la vârsta de 15 ani, a născut o fetiţă. Micuţa nu a fost dată spre adopție așa cum probabil ar fi făcut multe alte tinere. Este crescută tot de bunica mămicii, străbunica sa. Imediat după incident, Direcţia Generală a Protecţie a Copilului Argeş a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie Argeş privind situaţia şi a demarat o anchetă socială.

Fata a beneficiat de consiliere psihologică. Ultima evaluare a avut loc în luna iunie anul a acesta. În timpul procesului, bunica a cerut indemnizaţie lunară pentru creşterea copilului născut în urma relaţiei pe care bărbatul a avut-o cu copila de 14 ani. Instanţa a respins cererea. Ca să poată obţine pensie alimentară, mămica trebuie să facă dovada că el este tatăl copilului şi să-l dea în judecată. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.