Robert Glință, portdrapelul României la Jocurile Olimpice!

0
0



Comitetul Olimpic Sportiv Român a decis ca înotătorul piteștean Robert Glință și canotoarea Mădălina Bereș să fie purtătorii drapelului tricolor la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo.


Festivitatea de deschidere a ediției cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice este programată pe 23 iulie. Amânată timp de un an din cauza pandemiei de coronavirus, întrecerea din Japonia va reuni la start cei mai buni sportivi de pe mapamond. Sportivul argeșean se înscrie pe o listă de foști sportivi foarte valoroși ai României care în trecut au primit această onoare, cum ar fi Cătălina Ponor (gimnastică, Rio de Janeiro 2016), Horia Tecău (tenis, Londra 2012), Elisabeta Lipă (canotaj, Atena 2004 și Sydney 2000), Nicu Vlad (haltere, Seul 1988) sau Nicolae Martinescu (lupte, Montreal 1976).

Cetățean de Onoare al Piteștiului
Acum câteva zile Robert Glință a devenit Cetățean de Onoare al Piteștiului, titlul fiindu-i înmânat de primarul Cristian Gentea. “Cu adevărat o onoare și o mare bucurie să primesc distincția de cetățean de onoare al orașului în care m-am născut și am crescut!. Indiferent pe unde ajung în lume, orașul Pitești va avea întotdeauna un loc special în inima mea, nu numai datorită influenței culturale în formarea caracterului meu de pui de om, dar și datorită faptului că a fost rampa mea de lansare în parcursul de înaltă performanță pe care am ajuns să o fac.

Mulțumiri excepționale domnului primar Cristian Gentea și tuturor inițiatorilor și susținătorilor acestui proiect din cadrul Consiliului Local Pitești, doamnei președinte a Federației, Camelia Potec, pentru intervenția și cuvintele frumoase adresate, domnului antrenor Viorel Ciobanu, alături de care am început parcursul în natație în bazinul olimpic din Pitești, iar în special familiei mele pentru toată susținerea și iubirea necondiționată de care am avut parte în tot acest timp” a spus Glință după primirea distincției. M.D.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.