Pui tikka masala

0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min Timp de gătire: 40 min Gata în: 50 min
Ingrediente:
3-4 bucăți piept de pui, tăiate cubulețe; 250 g iaurt; 1 lingură zeamă de lămâie; 2 cepe tocate mărunt; 2 ardei roșii tocați; 1 linguriță turmeric; 3 lingurițe chimion ras; 4 lingurițe piper; 1 linguriță ghimbir proaspăt ras; 1 linguriță sare; 1 lingură de unt; 2 căței de usturoi pisați; 1 linguriță boia de ardei iute; 240 g sos de roșii/bulion; 240 ml smântână de gătit; Pătrunjel proaspăt – pentru decorat la final;

Mod de preparare:
Rețeta de pui Tikka Masala are o explozie fabuloasă de condimente, mult mai multe decât se folosesc în bucătăria românească, dar care se împletesc atât de minunat, încât nu ai cum să nu te îndrăgostești de gustul final! Dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție, dar vrei să îți impresionezi musafirii, atunci pregătește rețeta de pui Tikka Masala. Iată ce ai de făcut: Într-un vas mare, combină iaurtul cu chimionul, 1 linguriță de sare, 1 linguriță turmeric, 1 linguriță boia de ardei iute, coriandru, zeama de lămâie și piperul. Dă bucățile de pui prin acest amestec, asigurându-te că le acoperi pe toate de marinadă. Pune o folie de plastic deasupra și dă-le la frigider cel puțin o oră (poți să lași și peste noapte, dacă timpul îți permite.). Prăjește bucățile de pui într-o tigaie, cam 5 minute pe fiecare parte. În altă tigaie, călește ușor ceapa și ardeiul, în unt. Asezonează cu restul de condimente. Adaugă sosul de roșii și smântâna, amestecă ușor. Lasă, la foc mic, să fiarbă sosul, aproximativ 20 de minute.
Adaugă, apoi, și bucățile de pui. Mai lasă 10 minute, semi-acoperit, la foc mic. Presară puțin pătrunjel proaspăt deasupra și servește alături de o porție de orez simplu.