În arest, după ce s-au bătut cu ulucile

1

Doi tineri, de 18 ani, respectiv 20 de ani, s-au dovedit extrem de agresivi și au fost reținuți pentru 24 de ore, cât să se calmeze. Tinerii au provocat un scandal în comuna Dobrogostea și s-au bătut cu uluci rupte din gard. Deși au rănit doi bărbați, aceștia au refuzat să meargă la spital, cel mai probabil de teamă.
Polițiștii au fost sesizați de o femeie din Dobrogostea că în fața unui magazin din localitate a izbucnit un scandal. Aceasta le-a spus oamenilor legii că sunt implicați cetățeni de etnie rromă care sunt deosebit de agresivi. La fața locului a mers un echipaj de la Secția Rurală Bascov dar și unul de mascați de la Serviciul de Acțiuni Speciale. Când au ajuns la fața locului, oamenii legii au constatat că este vorba de o încăierare între cinci persoane. Scandalagii urlau, se amenințau și se loveau cu uluci rupte din gard. Doi bărbați, de 45 ani, respectiv 46 de ani, erau răniți, unul la cap și celălalt la mâna stângă. A fost chemat un echipaj al ambulanței care a acordat îngrijiri persoanelor rănite însă, ambii bărbați au refuzat să fie transportați la spital. De asemenea, cei doi au refuzat să depună plângere împotriva agresorilor.
De frică, oamenii refuză să depună plângere
Oamenii legii au demarat cercetări și au stabilit că bătăușii sunt Ilie D., de 18 ani, din comuna Merișani și Vasile M., de 20 de ani, din aceeași localitate. Ilie D. este cercetat în mai multe cazuri de furt calificat. Pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pe câte 24 de ore, sub acuzația de loviri și alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. După o noapte în arest, ieri au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunerea luării unei măsuri preventive. Împotriva lor a fost dispus controlul judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Polițiștii se confruntă des cu situații în care victimele cetățenilor rromi fie refuză să depună plângere împotriva acestora, fie depun plângere dar la presiunea rudelor inculpaților, și-o retrag. În acest fel, toate eforturile anchetatorilor se duc pe apa sâmbetei, dosarul fiind închis, fără a putea fi luată vreo soluție.
Din nefericie, astfel de practici nu fac altceva decât să-i încurajeze pe indivizii certați cu legea care au ajuns să comită fărădelegi fără a putea fi trași la răspundere. M.Sandu

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.