Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 30 min
Gata în: 40 min
Ingrediente:
1 kg carne de pui;
2 cepe medii;
150 gr. roşii decojite în suc de roşii;
4-5 căţei de usturoi;
1 frunză de dafin;
1-2 linguri oţet din vin;
ulei, sare și piper după gust;
Mod de preparare:
1. Pentru ostropel de pui, carnea se taie bucăţi potrivit de mari (ca să se poată pătrunde mai bine la prăjit). Apoi se lasă la scurs (sau se tapetează cu un şervet) să se usuce şi se pun la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei. Între timp, toacă ceapa, usturoiul și, separat, roșiile în cubulețe.
2. Ostropelul de pui începe să prindă gust. Adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, iar după ce s-a călit numai puţin ceapa, se stinge cu puţină apă. Se lasă să fiarbă înăbuşit, până se pătrunde carnea şi ceapa se înmoaie. Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Potriveşte la gust cu sare şi piper.
3. Ostropelul de pui se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.
Serveşte-l imediat, alături de o porție fierbinte și generoasă de mămăliguță.