Piteștean numit director al unui spital din București

0

Medicul Cătălin Cârstoiu, fiul fostului prefect de Argeș Ion Cîrstoiu, a fost numit director al Spitalului Universitar București. Numirea vine după ce Ministerul Sănătății a demis-o pe Adrian Nica, fostul director, pe motiv că nu a luat măsurile de prevenirea infectrăii cu COVID-19 decât după infectarea pacienților.
„Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020. Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului sănătății care arată într-o Notă că la nivelul unității sanitare s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus ( COVID 19) atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”, anunță Ministerul Sănătății. În cadrul spitalului au fost luate măsuri procedurale ”abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus”, se mai arată în Nota Corpului de Control.
A fost decan al Facultăţii de Medicină
Prof. Dr. Florin Cătălin Cîrstoiu are 46 de ani și este din Pitești. El a mai fost șef al SUUB în perioada 2009-1016. A demisionat în 12 aprilie 2016 după ce a fost ales decan al Facultății de Medicină ”Carol Davila”. Și soția lui lucrează la Spitalul Universitar. Monica Cîrstoiu este ginecolog tot la SUUB. Nașul cuplului este chiar Traian Băsescu. În anul 2010, fostul șef al statului și-a decorat finul cu Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler.  După demitere, Ministerul Sănătății l-a numit director pe profesor doctor Cătălin Cîrstoiu, fiul fostului prefect al judeţului Argeş Ion Cârstoiu. În anul 1993, Cătălin Cîrstoiu a absolvit Colegiul Naţional Zinca Golescu fiind şef de promoţie. În anul 1999 a absolvit Facultatea de Medicină Generală Carol Davila al cărei decan a devenit în anul 2016. M.Sandu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.