Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 0 min
Gata în: 40 min
Ingrediente:
400 gr. carne de curcan tocată
un ou
50 gr. susan
50 gr. migdale măcinate
1 legătura mărar
1 legatura pătrunjel
2-3 fire ceapă
1-2 fire usturoi
100 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prăjit
Pentru sos
4 pere
50 gr. unt
3-4 frunze mentă
1 legătură pătrunjel
o salată verde mai mică
Mod de preparare:
Se pune carnea de curcan tocată într-un bol şi se amestecă cu oul, susanul prăjit, migdalele măcinate, ceapa şi usturoiul, tocate mărunt, şi cu verdeaţa. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se frământă câteva minute până se obţine o pastă omogenă.
Din pasta de carne se formează chiftelele, se trec prin pesmet şi se pun să se prăjească în uleiul încins.
După ce s-au rumenit, se scot pe un platou tapetat cu hârtie absorbantă. Separat, se curăţă perele de coajă, se taie cubuleţe şi se călesc în unt, până devin uşor transparente.
După ce şi-au lăsat zeama, se adaugă verdeaţa tocată şi se lasă câteva minute în cuptor să se rumenească. Pe un platou, se aranjează frunze de salată proaspătă, se pun chifteluțele și se toarnă sosul de pere.