Ciuperci umplute

0

Timpi de preparare:
Timp de preparare: 20 min
Timp de gătire: 15 min
Gata în: 35 min.
Ingrediente:
16 ciuperci
100 gr. muguri de pin
8 felii pâine de o zi
5 căţei de usturoi
2 linguri ulei
câteva fire de pătrunjel
sare şi piper
Mod de preparare:
Ciupercile umplute fac un aperitiv delicios şi simplu pentru invitaţi. Iar dacă sunt de post, e şi mai bine!
1. Ciupercilor li se taie piciorușele care se vor folosi la altceva sau se pot toca și amesteca în umplutură.
2. Pâinea se curaţă de coajă, se fărâmiţează și se amestecă cu usturoiul pisat, mugurii de pin ușor mărunţiţi, sare, piper și ulei. Se amestecă bine și cu această compoziţie se umplu pălăriile ciupercilor.
3. Se aşează într-o tavă unsă cu puţin ulei, se badijonează și ele cu un pic de ulei și se dau la cuptor pentru 30 de minute.
4. Se servesc calde sau reci, presărate cu pătrunjel.