Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 40 min
Ingrediente:
1 kg coaste de porc
1 litru vin roşu sec
1 portocală
1 linguriţă ghimbir ras
un praf de sare
1 ceapă
câteva rămurele de rozmarin
Pentru copt
ulei
1 lingură miere
Mod de preparare:
1. Din vin, coaja rasă de portocale, sucul portocalei, vanilia curăţată, sare şi ghimbirul ras se face o marinată în care se pun coastele de porc pentru o oră.
2. Apoi, se scot şi se şterg şi în vasul în care vor fi puse la cuptor se pune o lingură de ulei. Se prăjesc coastele pe ambele părţi cu mierea şi, după ce carnea a devenit rumenă, se toarnă marinata.
3. Se dă la cuptor pentru 25 de minute. Se aduc la masă cu rondele de ceapă şi rămurele de rozmarin proaspăt.