George Becali a făcut o donaţie la o mănăstire din Argeş!

2
0



George Becali a donat bani pentru Taborul Argeșului, acesta fiind prezent la mănăstirea argeșeană Slănic când și-a sărbătorit unul din hramuri închinat praznicului Schimbării la Față a Domnului Iisus Hristos. Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie care au participat în număr mare s-au bucurat de prezența lui George Becali printre ei.


Pentru ajutorul financiar acordat bisericilor aflate în restaurare sau construcție, dar și pentru acțiunile social-filantropice pe care le-a inițiat până în prezent, în semn de prețuire și recunoștință, Ierarhul Argeșean i-a oferit lui George Becali distincția eparhială ,,Sfântul Neagoe Vodă Basarab”.

,,Am avut bucuria de a-l avea în mijlocul nostru pe ÎPS Calinic care de 26 ani de când sunt eu în această mânăstire a participat de fiecare dată. Bucuria cea mare care s-a revărsat pe sufletele credincioșilor a fost când în mijlocul lor s-a aflat apărătorul ortodoxiei pe Gigi Becali care nu este doar un credincios cu cuvântul dar și cu fapta.

La el vorbesc faptele, decât iar învățătura care ne-a fost transmisă de părintele Caliopie a fost de a ne schimba interiorul nostru, de a deveni oameni mai buni, mai înțelepți se poate realiza cu cuvântul pe care l-a spus acest om milostiv și darnic, Gigi Becali și anume rugaciunea Doamne Isuse Hristoase, dacă o spunem în permanență, încet, încet se produce această schimbare pe care ne-o dorim cu toții”, a declarat protosinghelul Clement Păunescu.

,,În urmă cu doi ani am venit la această mânăstire, mi-a plăcut foarte mult de călugării de aici și tot timpul Alexandru Tudor care este din zonă, m-a adus aici. M-am bucurat de 2 lucruri, pentru că am primit de la ÎPS Calinic decorația, dar cea mai mare bucurie a fost când m-am împărtășit că am văzut zeci de copii și oameni făcând asta”, a declarat George Becali de pe Taborul Argeșului.

Prima atestare documentară a Mănăstirii Slănic este în anul 1679. Despre schitul Slanic tradiția se spune că a fost ctitorit de voievodul Vlad Ţepes și că ar fi existat și pe vremea domnitorilor Neagoe Basarab și Mihai Viteazul. În anul 1805, din motive necunoscute nouă, schitul se desființează, biserica fiind mutată în jurul anului 1830 într-un sat din Vlașca.

Viața monahală este reluată după anul 1930, ridicându-se în timp trei altare: biserica mare din zid ridicată în cinstea Maicii Domnului cu hramul Nașterea Maicii Domnului și două paraclise mai mici cu hramurile Schimbarea la față și Sf. Ierarh Calinic de la Cernica. Din acest motiv Mănăstirea Slanic este numită astăzi de Înaltpreasfințitul Părinte Calinic, Taborul Argeșului. B.Radu


2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.