Produs retras din magazine, din Argeş!

0
0

  • Alertă alimentară a ANSVSA



Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor anunţă că din mai multe supermaketuri, din România, va fi retras un produs. Este vorba de băutura răcoritoare Figo mere-portocale-mandarine şi Figo multivitamine. Acesta conţine oxid de etilenă, o substanţă toxică, cu potenţial cancerigen. 


„Vă informăm că Maspex Romania recheamă produsele Figo menţionate mai jos. Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime care ni s-au livrat.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora” a anunţat ANSVSA. Retragerea de la raft de impune numai pentru anumite loturi din produsul: Figo mere-portocale-mandarine 0.3l, mai multe loturi cu dată de expirare în iunie şi iulie 2022; Figo multivitamine 0.3l de asemena cu date de expirare iunie şi iulie 2022. Produsul se găseşte şi în magazine din Argeş, precum: Kaufland, Penny, Carrefour, Metro.

Ce este oxidul de etilenă?

Codul European Împotriva cancerului explică ce este oxidul de etilenă: „Un produs chimic industrial esențial care, deși prea periculos pentru uz casnic direct, este utilizat la scară industrială pentru fabricarea mai multor produse de larg consum precum detergenții, agenții de îngroșare, solvenții și materialele plastice.

Un gaz foarte inflamabil și otrăvitor care nu lasă reziduuri pe elementele cu care intră în contact, oxidul de etilenă pur este un dezinfectant care este utilizat pe scară largă în spitale și în industria echipamentelor medicale pentru a înlocui aburul în sterilizarea instrumentelor și a echipamentelor sensibile la căldură, cum ar fi seringile de plastic de unică folosință”. M.S.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.