Percheziții la firme de construcții!

0



Ieri dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub coordonarea Tribunalului Argeș, au efectuat trei percheziții. Au fost vizate firme de construcții din București  și județul Dâmbovița. Oamenii legii îl suspectează pe patronul uneia dintre societăți, care are sediul în Ștefănești, de evaziune fiscală în formă continuată. Descoperirea a fost făcută de inspectorii Antifraudă de la ANAF, care au sesizat organele de cercetare penală.


„În ziua de 18 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au efectuat 3 de percheziții domiciliare, în municipiului București și județul Dâmbovița, la sediul unor societați comerciale și locuinţele unor persoane suspecte de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada martie 2019-decembrie 2019, un bărbat de 54 de ani, din București, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din domeniul construcțiilor, cu sediul în orașul Ștefănești, județul Argeș, ar fi declarat achiziții presupus a fi fictive și ar fi omis să evidențieze, în actele contabile ale societății, veniturile obținute din relațiile comerciale derulate cu mai multe societăți. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de 830.000 de lei. Trei persoane vor fi conduse la sediul poliției pentru audieri” anunţa IPJ Argeş, într-un comunicat de presă.

Inspectorii Antifraudă au depistat ilegalităţile

Se spune că patronul vizat, D.S., de 54 de ani, din Bucureşti a depus la Agenţia Naţională a Finanţelor Publice documentele contabile. În urma verificărilor, inspectorii Antifraudă au constatat că există neconcordanţe în declarţiile fiscale.

Bărbatul a fost suspectat că a introdus în contabilitate facturi de achiziția a unor echipamente de protecţia muncii, lucrări de manoperă şi de prestări servicii care nu au au avut loc în realitate. Mai mult de atât, acesta a  omis să declare anumite venituri. Inspectorii ANAF au sesizat Poliţia, cazul fiind preluat de ofiţerii SICE. Percheziţiile au avut loc la firmele colaboratoare, fiind ridicate o serie de documente. Printre cei care au fost duşi la audieri se numără şi D.S. La închiderea ediţiei noastre audierile nu se terminaseră, dar o persoană a fost reținută pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore.
M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.