Fără discernământ,  şi-a sechestrat nora şi pe fiica acesteia!

0
0



Atac furibund al unui bărbat, în vârstă de 69 de ani, din comuna Căldăraru, la începutul lunii iulie. Acesta şi-a ameninţat nora şi pe fiica acesteia, cu un cuţit şi le-a sechestrat în apartamentul din Piteşti, care îi aparţinuse cândva. Le-a lovit şi le-a ţinut cu forţa în locuinţă câteva ore. După ce s-a calmat, bărbatul a plecat în Centru, la medicul de familie luând cu el cuţitul.  Bărbatul urmează să fie internat într-un spital de boli psihice după ce s-a stabilit că nu avea discernământ. Acesta ar fi putut să le omoare pe cele două, fără să păţească ceva.


În prima zi din luna iulie, Cristea V. de 69 de ani, din Căldăraru a mers ala apartamentul din Piteşti care i-a aparţinut, în care acum locuieşte fiul, cu soţia şi fiica din prima căsătorie a femeii. Înarmat cu un cuţit, bărbatul le-a ameninţat cu moartea pe cele două şi le-a lovit.

Deşi au încercat să scape, nora şi fiica acesteia nu au reuşit, fiind ameninţate permanent cu cuţitul. Fiul lui Cristea V. lucra în străinătate iar agresorul le acuza pe cele două că îşi fac de cap cu alţi bărbaţi. După aproximativ 3 ore de teroare, bărbatul s-a calmat singur şi a plecat. S-a dus în centru, pe bulevardul IC Brătianu la medicul de familie. De acolo l-au ridicat poliţiştii. Când a fost prins, avea cuţitul la el. Poliţiştii Biroului Investigații Criminale au întocmit dosar penal  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de libertate în mod ilegal, lovire sau alte violențe și amenințare. A fost reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu. Ancheta a ajuns la final.

Omul nu va fi trimis în judecată, stabilindu-se că suferă de boli psihice şi nu avea discernământ. „În cauză, a fost dispusă o expertiză psihiatrică medico-legală, care a evidențiat faptul că bărbatul avea discernământ absent în raport cu faptele comise, motiv pentru care a fost propusă de către procuror și admisă de către instanță măsura internării medicale provizorii. De asemenea, a fost formulată propunerea măsurii de siguranță a internării într-o unitate sanitară de specialitate, până la însănătoșire sau până la obținerea unei ameliorări care să înlăture starea de pericol”,  a declarat Mădălina Epure, ofiţer de relaţii cu presa al IPJ Argeş. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.