Arestaţi în Argeş pentru furturi în Austria

0



Doi argeşeni de 25 ani, respectiv,  21 de ani au fost săltaţi de mascaţi fiind reţinuţi în urma unui mandat de arestare european emis de autorităţile din Austria. Cei doi sunt acuzaţi de constituirea unui grup organizat şi furt de unelte de pe şantiere din Salzburg. Ca să scape, s-au întors în ţară, fiind daţi în urmărire internaţională.


Poliţişti din cadrul Serviciului Investigații Criminale Argeș – Biroul Urmăriri, împreună cu politiști din cadrul Secțiilor de Poliție Rurală Domnești și Bascov, i-au depistat pe Aurel-Cristinel T. de 25 de ani, din Micești şi pe Alexandru Ionuţ S. de 21 de ani, din Mălureni, urmăriți la nivel internaţional în baza unui mandat european de arestare, emis de autorităţile judiciare din Austria.

Aceştia erau căutaţi fiind acuzaţi de constituirea unui grup infracțional organizat și furturi de unelte și bunuri, comise prin efracție, pe teritoriul Austriei. Tinerii argeşeni alături de alţi suspecţi, intrau noaptea pe şantiere şi furau. Prejudiciul pentru care sunt cercetaţi este de 30.000 de euro în cazul unuia şi de 15.000 de euro în cazul celui de-al doilea.

După ce au fost ridicaţi de oamenii legii, aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Piteşti, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore. Sâmbătă tinerii au ajuns în faţa judecătorilor de la Curtea de Apel Piteşti. Judecătorii au admis cererea emisă de autorităţile judiciare din Austria- Biroul Parchetului Salzburg şi au dispus arestarea preventivă pe câte 15 zile a celor doi. Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Piteşti,  are la dispoziţie acest termen pentru a prezenta instanţei mandatul european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. Ulterior va fi parcursă procedura de predare.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.