Plimbarea cu maşina îl costă ani grei de închisoare

0



Un tânăr în vârstă de 30 de ani, din Piteşti, a făcut o obsesie pentru condusul autovehiculelor asta deşi, nu posedă permis. Prima dată fost condamnat în anul 2016, pentru conducere fără permis, dar se pare că sentinţa nu a contat mult, tânărul continuând să comită aceeaşi infacţiune. Ultima condamnare a fost dată recent, după ce tânărul, a furat o maşină ca să se plimbe. A primit o pedeapsă cu executare, numai că pentru inculpat contează prea puţin acesta fiind deja în penitenciar în alte dosar. Mai mult de atât, acesta avea nu mai puţin de patru condamnări, toate în decursul unui an, pentru care a cerut instanţei modificarea pedepsei.


În anul 2016 Andrei I. a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti pentru conducere fără permis, primind o pedeapsă cu suspendare. O vreme a stat potolit, numai că, dorinţa arzătoare a pus din nou stăpânire pe el şi a urcat la volan. Ulterior a comis şi un furt, apoi a fost prins conducând fără permis şi tot aşa…La sfârşitul lunii iunie a primit ultima condamnare. Potrivit acesteia ar fi avut de executat 1 an şi 6 luni, în penitenciar după ce a furat o maşină şi a condus-o.

Plimbarea îl va costa însă, cu mult mai mult. În perioada aprilie 2020-mai 2021, el s-a ales cu alte patru condamnări, toate pentru conducere fără permis, la una având şi conducere sub influenţa alcoolului, însumând 2 ani şi 6 luni. În luna iulie, inculpatul a depus o cerere la instanţă prin care a cerut modificarea pedepsei. Judecătorii au dispus:  „petentul condamnat I.A.A, urmând să execute pedeapsa cea mai grea de 2 ani şi 6 luni inchisoare la care se adaugă un spor de o treime din cuantumul celorlalte pedepse stabilite ( 3 ani , 1 lună si 20 de zile) pedeapsa rezultantă fiind de închisoare 5 ani, 7 luni si 20 de zile inchisoare”. Astfel plimbarea cu maşina îl va costa mai bine de 5 ani de libertate.  M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.