14 incendii de vegetaţie, în 3 zile!

0
0



Pompierii argeşeni s-au confruntat cu un val de incendii de vegetaţie începând de sâmbătă până ieri. În cele trei zile, militarii au intervenit pentru stingerea a 14 incendii. Flăcările au provocat pagube, mistuind, printre altele, pomi fructiferi şi fân.


„Începând de sâmbătă și până astăzi, arderile necontrolate din județul nostru au afectat o suprafață de aproximativ 38.000 . Pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unor incendii care au cuprins circa 1.000 kg de deșeuri din plastic, 3.000 kg de fân și aproximativ 90 de pomi fructiferi. Incendiile au fost în zona localităților Mozăceni, Călinești, Lunca Corbului, Rociu, Ștefănești, Rătești, Tigveni, Curtea de Argeș, Mioveni și Băbana. Un alt incendiu a izbucnit pe A1, în imediata apropriere a carosabilului, iar pentru lichidarea aceștia au intervenit pompierii cu două autospeciale de stingere.

Flăcările erau întețit de vânt care le făcea să se propage cu repeziciune prin vegetația uscată. Au ars aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată și circa 200 kg de deșeuri din plastic și cauciuc. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului la acest incident este o țigară care a ajuns în vegetația uscată”, a declarat Ionuţ Tunaru, ofiţer de relaţii cu presa al ISU Argeş. În perioada menţionată au avut loc 14 incendii de vegetaţie. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.