CS Dacia Mioveni începe sezonul cu 8 noutăți

0

  • Handbal feminin
  • Astăzi este programat meciul din optimile Cupei în timp ce pe 4 septembrie se va relua Liga Florilor



Echipa de handbal a CS Dacia Mioveni 2012 pregătește cu atenție debutul noului sezon, care va începe marțea viitoare cu un meci de Cupă. Apoi, la 10 zile distanță se va relua și Liga Florilor.


Dacă banca tehnică a echipa a rămas aceeași Gheorghe Covaciu – principal, Daniel Gheorghe – secund, Mihaela Ciobanu – antrenor cu portarii, la nivelul lotului au avut loc modificări seerioase, alb-albastrele întărindu-se cu numai puțin de 8 jucătoare. Astfel, în pauza competițională au fost aduse la echipă Silwya Lisewska de la Măgura Cisnădie (inter stânga), Ștefania Lazăr de la Rapid (inter dreapta), Irina Ivan de la HCM Zalău (inter stânga), Mădălina Ion de la U Cluj (portar), Judith Vizuete de la U Cluj (centru), Andreea Ivan de la CSM Slatina (inter dreapta), Raluca Nicoale de la U Cluj (extremă stânga), Andreea Plocoșer de la Gloria Buzău (portar).

Turneu de Cupă la Bistrița

CS Dacia va începe așadat sezonul marți, 24 august cu un meci de Cupă, contra Gloriei Buzău, partida care contează pentru faza I a competiției, fiind prograamtă în cadrul unui turneu la Bistrița. Cine se va califica va juca în faza a II-a cu învingătoarea dintre SCM Rm Vâlcea și SCM Craiova, apoi fiind programat final-four-ul competiției.

Turneu de omogenizare

Staff-ul tehnic al Daciei a pregătit cu atenție debutul, iar în pauza competițională a programt un cantonament, o pregătire pe plan loca și mai multe meciuri de verificare. Ultimele partide amicale au avut loc chiar zilele trecute, la Vâlcea, unde echipa a participat la un turneu alături de gazda SCM Rm Vâlcea, HC Zalău și Gloria Buzău. Pentru argeșence a fost un turneu util, în care nu s-a pus preț pe rezultate (fiind suferite trei înfrângeri) ci doar pe omogenizarea echipei și intergrarea în echipa de bază și în lot a nou-venitelor.

“Sezon foarte greu!”

Despre perioada de pregătire a echipei ne-a spus mai multe directorul sportiv al clubului: „Am participat de curând la un turneu la Rm Vâlcea. A fost un turneu atipic, zic asta ținând cont de faptul că am jucat cu echipele cu care jucăm ori săptămâna viitoare în Cupa României (sigur, marți cu Gloria Buzau, iar dacă trecem mai departe, vom juca cu Vâlcea, greu dar, orice este posibil), ori jucam în debutul campionatului (este cazul lui HC Zalău, cu care jucam în etapa 3), iar din acest motiv, antrenorii noștri au rulat tot lotul, urmărind mai mult omogenizarea și crearea unor relații de joc. Concluzii însă, se pot trage, avem un lot mult mai valoros și echilibrat pe posturi, iar din acest pct de vedere, așteptările sint foarte mari! Personal, ce am văzut la acest turneu nu m-a mulțumit în totalitate, dar sunt convins că antrenorii au tras niște concluzii astfel încât, în jocul de marți cu Buzăul și mai ales la startul campionatului, pe 4 septembrie, echipa să arate determinare și forță.

Sunt 8 jucătoare noi, cu multă experiență și ani de handbal în spate plus cele rămase din lotul de anul trecut, prin prelungirea contractelor. Astfel, le-am arătat ca avem încredere în ele și de asemenea antrenorii au primit girul nostru, iar condițiile de antrenament vor fi, în cel mai scurt dintre cele mai bune, prin darea în folosință a Sălii Sporturilor, iar condițiile de deplasare la competitii , la fel. Nu le rămâne antrenorilor decit să facă să funcționeze acest angrenaj! Este un sezon foarte greu din pct de vedere financiar, finanțatorul nostru principal, Consiliul Local Mioveni împreună cu primarul orașului nostru, sponsorii noștri, toti la un loc, caută soluții pentru susținerea handbalului și a voleiul pe prima scenă, iar acest lucru ne obligă și pe noi.

Obiectivul echipei de handbal pentru noul sezon este clasarea pe locurile 8-10 la finalul campionatului, iar acest lucru trebuie să fie vizibil încă din prima etapă și dacă spunem că avem valoare , atunci trebuie să arătăm acest lucru, de la primul meci oficial! Sper ca turneul de la Vâlcea să dea deșteptarea tuturor…”

Lotul Daciei Mioveni în actualul sezon handbalistic:
# Tamara Popovic (portar) # Roxana Cîrjan (pivot) # Alexandra Georgescu (inter stânga) # Mădălina Toma (extremă stânga) # Alexandra Banciu (centru) # Cristina Boian (extremă dreapta) # Daria Porohniuc (inter dreapta) # Geanina Nițu (inter stânga) # Andreea Preduca (inter stânga) # Cynthia Tomescu (pivot) # Norica Pîrvulescu (extremă dreapta) # Silwya Lisewska (Măgura Cisnădie – inter stânga) # Ștefania Lazăr (Rapid – inter dreapta) # Irina Ivan (HCM Zalău – inter stânga) # Mădălina Ion (U Cluj – portar) # Judith Vizuete (U Cluj – centru) # Andreea Ivan (CSM Slatina – inter dreapta) # Raluca Nicoale (U Cluj – extremă stânga) # Andreea Plocoșer (Gloria Buzău – portar).

Programul CS Dacia în Liga Florilor, tur :
☛ Etapa 1, 4 septembrie: CSM Slatina – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 2, 11 septembrie: SCM Craiova – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 3, 25 septembrie: CS Dacia Mioveni – HC Zalău
☛ Etapa 4, 29 septembrie: Minaur Baia Mare – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 5, 11 octombrie: CS Dacia Mioveni – Știința București
☛ Etapa 6, 23 octombrie: Gloria Bistrița – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 7, 30 octombrie: CS Dacia Mioveni – Rapid
☛ Etapa 8, 6 noiembrie: SCM Rm Vâlcea – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 9, 20 noiembrie: CS Dacia Mioveni – CSM Deva
☛ Etapa 10, 8 ianuarie: Gloria Buzău – CS Dacia Mioveni
☛ Etapa 11, 12 ianuarie: CS Dacia Mioveni – CSM București
☛ Etapa 12, 22 ianuarie: Măgura Cisnădie – CS Dacia Mioveni
Optimile Cupei României – Turneu Bistrița
Minaur Baia Mare – CSM Slatina (ora 10.10)
Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila (ora 12.50)
Dacia Mioveni – SCM Gloria Buzău (ora 12.50)
SCM Râmnicu Vâlcea – SCM Craiova (ora 15.30, TVR 2)
HC Zalău – U Cluj-Napoca (ora 15.30)
CSM București – Gloria Bistrița-Năsăud (ora 18.00, TVR 1)
CSM Deva – CSU Știința București (ora 18.10)
Rapid este calificată direct în sferturile de finală.
Pe 25 august sunt programate sferturile de finală, iar Final Four-ul se mută la Brăila, pe 28-29 august. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.