Prețurile explodează, firmele dau faliment, inflația sare în aer!

2

  • Cristina Stocheci, senator PSD de Argeș



Numărul firmelor radiate la nivel naţional a crescut cu 34,14% în primele şapte luni, comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform statisticilor Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), a declarat senatorul PSD de ARGEȘ, Cristina Stocheci. 


„Politicile economice discreționare, promovate de Cîțu, țeapa dată antreprenorilor prin blocarea programelor de sprijin pe timp de pandemie și creșterea uriașă a prețului energiei, după liberalizarea impusă de guvernele de dreapta, au băgat în faliment mii de firme care au fost nevoite să iasă de pe piață.

România este pe un loc rușinos 107 în clasamentul mondial în privința susținerii economiei, lângă Mali și Swaziland, potrivit FMI și este pe ultimul loc în UE, potrivit Comisiei Europene.
Mii de firme au fost efectiv păcălite, au cheltuit bani, au aplicat pentru măsura 3, care apoi a fost anulată. Horeca n-a primit nici acum sprijinul promis.

Ceea ce se întâmplă acum în România arată cât de ineficient a fost guvernul Cîțu în sprijinirea firmelor și a economiei în fața pandemiei.
Pentru sectorul HORECA, guvernul Cîțu a avut la dispoziție 1 miliard de lei credite bugetare (bani cash) și 2,5 miliarde lei credite de angajament și nu a fost în stare să cheltuie niciun leu din aceste fonduri!
Iar fiecare leu necheltuit din banii prevăzuți pentru sprijinirea IMM-urilor și a românilor afectați de restricții, înseamnă faliment în economia reală, cu oameni care și-au pierdut locul de muncă și veniturile.
O oglindă perfectă a guvernării de dreapta este și nivelul de trai al românilor.

În timp ce Cîțu ne spune cum cresc veniturile românilor, România a ieșit din rândul țărilor cu venituri ridicate, acolo unde ajunsese după guvernarea PSDS.
Guvernele lui Iohannis au anulat toate progresele obținute de România în timpul guvernării PSD.”, a declarat senatorul PSD Argeş Cristina Stocheci. M.S.


2 COMENTARII

  1. „Mii de firme au fost efectiv păcălite, au cheltuit bani, au aplicat pentru măsura 3,…”

    Ce au aplicat firmele (pentru masura 3)?
    Au aplicat stampila „VOTAT” pe buletinul de vot… ma gandesc.

    RomGleza face victime si in randul politicienilor, chiar daca traducerea proasta a expresiei americane „to apply for” a ajuns prin toata mass media si chiar la tribuna parlamentului.

  2. Oare de ce se scumpeste energia ? Primaria Pitesti PSD-ista de la revolutie,a avut in administrare
    3 centrale electrice -CET Sud 2,pe care la vindut la fier vechi cu 1700000 euro,bani cu care tov.Pendiuc a construit o fintina cintatoare sa de-a bine la prostime,CET Sud-faliment cu o putere de 125 MW,si CET Gavana transformat si el in fier vechi de tov.Ionica.In loc sa se gindeasca o strategie de producere de energie termica si electrica ,pentru oras ,totul este distrus si nimic nu se construieste.
    Dupa 90 in Romania s-a construit o singura centrala la Ploiesti ,dar nu de noi de altii,si atunci ne miram de ce o ducem noi rau si voi bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.