Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 40 min
Gata în: 1 ore, 20 min
Ingrediente:
1 kg muşchiuleţ de vită
sare de mare
boabe piper negru
2 legături pătrunjel
2 legături cimbru
2-3 linguri pesmet alb
2 linguri vin roşu natural
1-2 căţei de usturoi
Mod de preparare:
1. Se curăţă muşchiul de vită de pieliţe, se trece prin 2-3 jeturi de apă rece şi apoi se pune să fiarbă în apă cu un praf de sare şi apă, cam 20 de minute, cât să se înăbuşe.
2. Între timp, se alege verdeaţa, se spală şi se toacă mărunt. Verdeaţa se amestecă cu usturoiul, care în prealabil a fost curăţat şi fiert în câteva clocote, cu un praf de sare, 1 praf de piper măcinat, vinul şi pesmetul.
3. Muşchiul se tăvăleşte bine prin amestecul cu verdeaţă, presând insistent, în aşa fel încât să se formeze o crustă uniformă.
Se înveleşte în hârtie de copt sau în folie de aluminiu şi se bagă în cuptorul încins, la foc potrivit, cam 20 de minute.
4. Se scoate, se lasă puţin, apoi se feliază. Se poate servi cald sau rece, cu garnitură de legume sau cu salată.