Spărgători cu Porsche și Audi

0
0



Dosar finalizat în privinţa a doi spărgători care au dat lovituri la 2 locuinţe şi 5 societăţi comerciale. Au furat bani şi bunuri în valoare de 90.000 lei. Aceştia vor fi trimişi în judecată pentru furt calificat dar şi conducerea unui autovehicul fără permis şi conducerea unui autovehicul neînmatriculat.


Cei doi deţineau maşini de lux pe care le conduceau fără a avea acest drept. Unu dintre ei a fost “vedetă” la nivel national, în 2018 când a fost urmărit din Piteşti până în Dâmboviţa de poliţişti și a spart mai multe filtre ale oamenilor legii. În timpul urmăriii a ajuns pe contrasens şi a lovit o maşină, rănind doi oameni, după care a ajuns cu bolidul său, un Porsche Panamera pe un câmp, fiind prins.
Polițiștii din cadrul Serviciului Investigații Criminale au efectuat cercetări în privinţa a doi spărgători cunoscuţi din Argeş, respectiv Cosmin Viorel B., de 38 de ani, din Ştefăneşti şi Constantin Ciprian I., de 42 de ani, din Piteşti. Cei doi sunt celebri în oraş, fiind deţinătorii unor bolizi de lux, dar mai ales, “beneficiarii” unor condamnări şi a unor dosare aflate în faza de judecată. Oamenii legii au stabilit că cei doi au spart, în cursul anului 2019, două locuinţe şi 5 magazine, din Piteşti, Bradu şi Bascov. Intrau prin efracţie noaptea şi furau bani sau bijuterii. Printre societăţile păgubite se numără supermarket-urile Profi şi Jam. Valoarea prejudiciului se ridică la 90.000 lei. În timpul cercetărilor, oamenii legii au efectuat trei percheziţii la locuinţele suspecţilor şi au ridicat mai multe bunuri. De asemenea, existau în lucru 6 dosare penale la regimul rutier, cei doi fiind prinşi de câteva ori, unul conducând fără permis şi, celălalt, un autoturism neînmatriculat. Ar mai trebui spus aici, că inculpaţii dețin maşini de lux, aceştia având în parcul auto : Audi, Mercedes, Porsche sau Chrysler. Aşadar având în garaj sute de cai putere, este lesne de înţeles că nu puteau rezista tentaţiei de a urca la volan, ilegal. Dosarul urmează să fie trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de trimitere în judecată.

Campioni la dosare penale

Revenind la celebritatea celor doi, reamintim aici că în anul 2017, cei doi au furat un seif cu 260.000 lei de la Hanul Valea Ursului. Au fost trimişi în judecată numai că, în iunie 2019 reprezentanţii societăţii s-au împăcat cu inculpaţii şi procesul penal a încetat. În anul 2018, Cosmin Viorel B. a fost văzut de un echipaj de poliţie la volanul unui Porsche Panamera în centrul Piteştiului, conducând fără permis. La ieşirea din Piteşti, aproape de centura ce face legătura cu autostrada Piteşti-Bucureşti, poliţiştii au tras două focuri de avertisment în aer şi patru gloanţe în portierele maşinii pentru a îl opri pe şoferul fugar, însă tentativa lor a eşuat. Dat în consemn, Cosmin B. a reuşit să mai meargă încă aproape o sută de kilometri, scăpând de trei filtre ale poliţiştilor. În cele din urmă, a fost depistat în satul Brăteşti din judeţul Dâmboviţa, asta după ce a intrat pe contrasens cu mare viteză şi a lovit un alt autoturism, rănind două persoane. Bărbatul a fugit din bolidul Porsche Panamera pe care l-a avariat, alergând câteva sute de metri şi ascunzându-se în cele din urmă într-o casă părăsită, acolo unde a fost şi arestat. Cosmin Viorel B. fusese eliberat ultima oară în 2016, având un rest de pedeapsă neexecutat de 599 zile. Până acum, Cosmin Viorel B.. a fost condamnat în ţară şi în mai multe ţări din Uniunea Europeană pentru furturi şi conducere fără permis, executând în total peste 11 ani de închisoare până în 2018. Recent a mai primit o condamnare pentru conducere fără permis, respectiv 2 ani și 10 luni, decizia nefiind definitivă. La rândul său, Constantin Ciprian I. a fost eliberat condiţionat în anul 2007. Condamnat pentru furt calificat de către Curtea de Apel București în 2015, Constantin I. fusese eliberat condiționat în 2017, având un rest rămas de executat de 168 de zile. În anul 2017 a fost judecat sub acuzaţia de înşelăciune dar în timpul procesului a survenit împăcarea părţilor. În 2020 a fost condamnat la un an cu executare pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.