Timpi de preparare:
Timp de preparare: 5 min
Timp de gătire: 25 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
600 gr. piept de pui dezosat
2 căței de usturoi tocați mărunt
300-350 gr. smântână de gătit
3 linguri ulei de măsline
500 ml supă de pui/legume
250-300 gr. penne
250 gr. parmezan ras
sare și piper după gust
Pătrunjel proaspăt ras
Mod de preparare:
Pregătiți un vas înalt, care să nu lipească, în care să încapă întreg preparatul. Tăiați puiul de pui în cubulețe. Asezonați-l cu jumătate de linguriță de sare și piper, după gust. Prăjiți cubulețele de pui în ulei de măsline, la foc mediu.
Nu trebuie să-l gătiți până la capăt. Va avea timp să se facă odată cu restul ingredientelor adăugate pe rând, după cum urmează.
Când puiul prinde culoare, adăugați usturoiul mărunțit și sotați-l 1 minut. Adăugați supa de pui/legume, smântâna și pastele nefăcute deasupra. Amestecați. Aduceți la fierbere. Acoperiți oala și lăsați să fiarbă înăbușit, la foc mediu spre mic. Asta pentru 15-20 de minute sau până când observați că s-au fiert pastele.
Luați de pe foc. Adăugați parmezanul ras, amestecați. Asezonați cu sare și piper, dacă mai este nevoie.
Presărați pătrunjel proaspăt pe fiecare porție în parte.