Medicii cer să fie testaţi!

0
0



Tot mai mulţi medici din cadrul Spitalului Judeţean de urgenţă Piteşti, sunt îngrijoraţi de faptul că în spitale nu mai este testat personalul. Angajaţii spun că deşi au solicitat, li s-a precizat că se fac testări numai persoanelor simptomatice. Deşi s-au oferit să plătească testele au fost refuzaţi susţin cei din linia întâi.


Un medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti ne-a contactat şi sub protecţia anonimatului ne-a explicat cum stau lucrurile în unitate: „ Am colegi care tuşesc de mai multe zile, unii transpiră şi le curge nasul. I-am rugat să ne facă teste (n.r se referă la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi la Direcţia de Sănătate Publică Argeş). Răspunsul este mereu: <Nu se poate, nu vă încadrați în caz!> Am sunat peste tot, am propus chiar să plătim noi testele. Sutem dispuși să plătim, dar nici așa nu vor. Sutem dispuși să cumpăram testele dar ar fi mult mai bună calea oficială. Noi suntem în contact cu pacienții care ajung pe la București, ne putem infecta oricând. Nu vor să ne verifice. Noi, medicii, vrem să știm dacă suntem bolnavi, să nu-i îmbolnăvim și pe alții sau dacă nu suntem, să știm să ne ferim mai bine. Nu vrem ca la Piteşti să păţim ca la Suceava, din lipsa testărilor. Cred că nu este vorba de bani. Le este teamă că suntem bolnavi și nu mai au cu cine lucra”, a încheiat medicul.
„Personalul medical este prioritatea zero”
Pornind de la această sesizare l-am contactat pe prefectul Emanuel Soare pentru a afla care este situaţia. Acesta ne-a precizat că potrivit metodologiei, de fiecare dată când se prezintă pacienţi cu simptomatologie trebuie făcute teste. ”Orice persoană din spital care prezintă simptome asemănătoare sau corelate va fi testată. Este o personă care a avut simpotme şi a fost testată. Rezultatele pozitive vin imediat. Personalul medical este prioritatea zero.”, a declarat Emanuel Soare. M.Sandu


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.