Victime sigure, sau o nouă surpriză?

0
0

  • Preliminarii CM: Germania – România, astăzi, ora 21:45, în direct la PRO TV



Germania – România, va avea loc vineri, 8 octombrie, de la ora 21:45 pe „Volksparkstadion” din Hamburg, partida urmând a conta pentru etapa a VII-a Grupa J din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2022.


Germania conduce Grupa J preliminară cu 15 puncte, cu cinci lungimi peste România care este pe locul 3, locul secund fiind ocupat de Armenia cu 11 puncte. Nemții au bifat cinci victorii în această grupă, ultimele trei fiind consecutive și fără gol primit. Surprinzător, singura sincopă a Germaniei în această grupă a fost chiar pe teren propriu, scor 1-2 cu Macedonia de Nord. De altfel cele două goluri primite de la macedoneni au fost și singurele încasate de nemți în aceste preliminarii, golaverajul trupei pregătite de Hansi Flick fiind de 17-2. Practic cu acest parcurs și având în vedere valoarea lotului de care dispune, Germania este virtual câștigătoare a grupei! După un start timid în aceste preliminarii, selecționata lui Mirel Rădoi a revenit spectaculos în calcule pentru locul 2 în grupă. „Tricolorii” au fost avantajați atât de rezultate pozitive din septembrie, 2-0 în Islanda, 2-0 cu Liechtenstein și 0-0 în Macedonia de Nord, dar și de cele ale contracandidatelor la locul secund în în grupă: Macedonia de Nord – Armenia 0-0, Islanda-Macedonia de Nord 2-2 și Armenia – Liechtenstein 1-1. Or aceste rezultate au făcut ca România să recupereze teren în lupta pentru locul 2, duelul de luni de pe „Ghencea” cu Armenia urmând a fi practic finala care contează pentru Keșeru & co. Aceste este și motivul pentru care Mirel Rădoi ar putea sacrifica meciul cu Germania, în care pleacă clar din postura de out-sider, și a-și canaliza toată atenția către meciul cu Armenia de peste câteva zile, adevărata finală pentru locul 2. Un alt aspect care nu este deloc de neglijat este dat de programul pe care îl au pe finalul acestor preliminarii cele trei formații care luptă pentru locul secund în grupă. Armenia (locul 2-11 puncte) are de departe cel mai greu program urmând a întâlni Islanda și România în deplasare, Macedonia de Nord și Germania acasă, în timp ce Macedonia de Nord (locul 4- 9 puncte) joacă cu Liechtenstein, Germania și Armenia afară și Islanda pe teren propriu.

„Tricolorii” (locul 3- 10 puncte), după cum bine știți, întâlnesc Germania și Liechtenstein în deplasare, Armenia și Islanda acasă. În cazul în care pierd în Germania dar câștigă celelalte trei partide din grupă, „tricolorii” sunt siguri de locul secund, condiția fiind însă ca nemții să-i bată și pe armeni. În acest context, România ar acumula 19 puncte, iar Armenia, chiar dacă ar învinge Islanda și Macedonia de Nord ar acumula 17 puncte.
Echipe probabile Germania – România:
Germania: Neuer – Kehrer, Sule, Rudiger, Raum – Kimmich, Goretzka – Ganbry, Muller, Sane – Werner
Selecționer: Hansi Flick
România: Niță – Manea, Burcă, Chiricheș, Toșca – Marin, Stanciu – Mitriță, Moruțan, Mihăilă – Keșeru
Selecționer: Mirel Rădoi. S.M.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.