Rulouri de curcan cu sos

0

Timpi de preparare:
Timp de preparare: 40 min
Timp de gătire: 0 min
Gata în: 40 min.
Ingrediente:
Pentru rulouri:
500 gr.piept de curcan
sare
150 gr.caşcaval
150 gr.pesmet
2 ardei capia
ulei pentru prăjit
o salată verde
piper
1-2 linguriţe muştar
3-4 ouă
Pentru sos:
300 gr. pastă de roşii
cimbru
busuioc
sare
boia iute
piper
o linguriţă miere sau zahăr
Mod de preparare:
Se taie pieptul de curcan felii potrivite. Fiecare bucată se presează cu ciocanul de şniţele. Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă la mijloc o bucată de caşcaval, o fâşie de ardei capia, se rulează, se prinde cu o scobitoare şi se trece prin pesmet. Separat, se bat ouăle spumă cu sare, piper şi muştar, iar rulourile se trec prin pesmet-ou-pesmet, apoi se pun să se prăjească în uleiul încins. După ce s-au rumenit, se scot pe un prosop absorbant de bucătărie. Într-o crăticioară, se pune uleiul, piureul de roşii, sarea, mierea, piperul, cimbrul, boiaua şi busuiocul. Se lasă să fiarbă câteva minute şi, după ce a fiert, se dă la rece. Rulourile se servesc cu sos de roşii şi garnitură de cartofi