CHIFTELE ÎN SOS DE BRÂNZETURI

0
0



Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 15 min Gata în: 30 min
Ingrediente:
Pentru chiftele: 800 gr. carne tocată (amestec vită și porc); 1 ceapă; 1 morcov; 2 căței de usturoi; 1 ou; 1 cartof; 1-2 felii de paine; 1/2 legătură pătrunjel proaspăt; sare și piper după gust; 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos: 25 gr. unt; 30 gr. făină; 400 ml lapte; 100 gr. cașcaval afumat; 100 gr. mozzarella; 50 gr. parmezan; 20 gr. gorgonzola; sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie. Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.