Timpi de preparare:
Timp de preparare: 15 min
Timp de gătire: 15 min Gata în: 30 min
Ingrediente:
Pentru chiftele: 800 gr. carne tocată (amestec vită și porc); 1 ceapă; 1 morcov; 2 căței de usturoi; 1 ou; 1 cartof; 1-2 felii de paine; 1/2 legătură pătrunjel proaspăt; sare și piper după gust; 1 linguriță combinată de rozmarin, busuioc, oregano, cimbru
Pentru sos: 25 gr. unt; 30 gr. făină; 400 ml lapte; 100 gr. cașcaval afumat; 100 gr. mozzarella; 50 gr. parmezan; 20 gr. gorgonzola; sare și piper după gust
Mod de preparare:
Înmoaie pâinea, stoarce-o de apă. Bate oul. Toacă ceapa, pătrunjelul, usturoiul, rade cartoful și morcovul și amestecă-le. Într-un castron mare pune carnea tocată, adaugă legumele , pâinea și oul bătut. Condimentează. Formează chiftelele și pune-le într-o tigaie mare la prăjit (în serii, câte 5-8 minute), până se rumenesc pe ambele părți. Când s-au făcut chiftelele, scoate-le pe toate pe un șervețel să absoarbe din grăsime. În aceeași tigaie mare, topește untul, adaugă – pe rând și amestecând continuu – făina, laptele. când s-a format și îngroșat sosul, adaugă pe rând brânzeturile rase. amestecă și lasă 1-2 minute pe foc să se combine aromele. Adaugă chiftelele și mai lasă-le la făcut cât consideri tu că e nevoie. Le poți servi cu pătrunjel proaspăt tocat deasupra.
ZIARUL CURIERUL ZILEI ESTE INTERESAT DE OPINIILE ŞI SUGESTIILE DUMNEAVOASTRĂ, LEGATE DE CONŢINUTUL CURIER.RO.
De asemenea, aducem în atenţia tuturor CLIENȚILOR noștri ACTUALI și VIITORI, noua adresă de E-MAIL a redacţiei: anuntcurierulzilei@gmail.com Trimite
CONTACTAŢI-NE LA TELEFOANELE: 0248/215740; 0248/215726; 0348/401525