Timpi de preparare:
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 20 min
Gata în: 30 min
Ingrediente:
1 piept mare de curcan
400 gr. spanac
50 gr. unt topit
3 linguri smântână
2 linguri ulei de măsline
100 ml vin alb
sare
piper
Mod de preparare:
1. Spanacul se opărește în apă clocotită și apoi se toacă mărunt. Se amestecă bine cu smântâna și se potrivește gustul de sare.
2. Pieptul de curcan se feliază astfel încât să se obţină felii de carne care să poată fi rulate. Pe fiecare felie se pune piure de spanac, care se întinde cu lingura pe toata suprafaţa si apoi se rulează si se leagă cu sfoara de bucătărie.
3. Se așează toate rulourile în tava de cuptor, se ung cu unt topit, cu o pensulă, iar în tavă se pun uleiul și vinul. Se dau la cuptor având grijă ca după primele 10 minute să se stropească de două ori rulourile cu sosul din tavă.
4. După 35 de minute de cuptor, se scot și se lasă un pic să se răcorească, se scoate sfoara și se taie carnea cu un cuţit bine ascuţit.